Efterårs bagværk,  forårs bagværk,  Jule bagværk,  sommer Bagværk,  vinter bagværk

Gammeldags sandkage


En rigtig god gammeldags pund til pund sandkage med vanilje…. Rigtig god sandkage med dejlig smage af vanilje. Der lidt likør, i dejen. Hvilket jeg syntes gør den mere luftigt i det. Altid god til kaffen, hele året rundt, også i den søde juletid. Denne her kage holder aldrig mange dage her hos os – så er den pist væk.

En god kage er hurtig væk,

– så kan man nemt se om den var go eller ej

Andre rigtig gode kage opskrifter : Marcipan sandkage, Lækker kage med æbler og marcipan, Sodakage eller Marmor sandkage

Tips:

Du behøver ikke stikke i en kage med en strikkepind eller lignede. Kagen er helt sikkert bagt når den linder fra kanten af formen.

Du kan bruge mandel, orange eller anden likør. Men sherry, portvin eller f.eks. whisky kan sagtens bruges.



 Gammeldags sandkage



250 gr smør

250 gr sukker

4 æg

½ tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. vaniljesukker  se evt. Vanilje ( sukker )

1  spsk. likør ( se tips )

1 tsk. bagepulver

250 gr mel.



  1. Kom smør, sukker, æg, vanilje og likør i en røre skål.
  2. Pisk det til det er hvidt og luftigt.
  3. Kom mel og bagepulver i skålen og rør ved lav hastighed til melet er iblandet.
  4. Derefter et øjeblik ved høj hastighed.
  5. Kom dejen i en smurt sandkageform.
  6. Skær med en kniv i rids i dejen midt på.
  7. Bag kagen ved 175 gr. i ca. 1 time og 15 min. til den er fin brun og linder fra kanterne.
  8. Når kagen er bagt lægges formen ned på et spækkebræt og formen vendes et par gang.
  9. lad den afkøle lidt
  10. Løsen kagen fra formen med en kniv og vende den ud på spækkebrættet
  11. Lad den afkøle helt inden der skæres af den.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×