gammeldags kringle
Efterårs bagværk,  forårs bagværk,  Jule bagværk,  sommer Bagværk,  vinter bagværk

gammeldags Kringle


 gammeldags gær kringle

Sådan et stykke gammeldags gær kringle med remonce, rosiner, og sukat.. Er nu ikke det værste….. Det er så lækkert, især hvis man kan li sukat…. Men de er nu også lækker uden sukat….

Sukat i kager… nogle elsker det, andre hader det….. Jeg elsker sukat i kager, men er i mindre tal her… Men engang i mellem kommer jeg det i til min mor og mig

Det er en god gammeldags gær kringle med remonce, rosiner og sukat . Det er en virkelig lækker og dejlig gær dej , at arbejde med. Og resultatet er bare det rene guf guf…. Her hos os holder de ikke længe, de forsvinder meget hurtigt.

Prøv også Æblestænger med marcipan

Tips

Sukaten kan udlades !!!!

Den kan fryses ned, og varmes op….. – Så den kan laves i go tid.



Gammeldags kringle



Dej:

375 gr hvedemel

200 gr smør

40 gr gær

2 spsk. lunken vand

2 spsk. sukker

3/4 tsk. salt

2 æg

Remonce:

125 gr smør

100 gr sukker

2 spsk. havregryn

Fyld:

2 dl store mørkerosiner 

2 spsk. sukat ( kan undlades )

Pynt:

1 æg 

1 spsk. perlesukker

nødde eller mandeflager.



  1. Dej:
  2. Kom mel og smør i en skål,
  3. smuldre smørret ud i melet.
  4. rør gær udi lunkent vand, rør sukker salt og æg i.
  5. hæld gær blandingen i mel/smør blandingen.
  6. ælt dejen grundigt.
  7. lad dejen hvile lidt.
  8. Remoncen:
  9. rør smør, havregryn og sukker sammen til remoncen
  10. Udrulning
  11. del dejen i 2 lige store portioner.
  12. rul den ene portion dej ud på et mel drysset bord, til et aflangt rektangel ca. 45 x 30 cm
  13. smør halvdelen af remoncen ud i en stribe midten af dejen.
  14. drys rosiner og sukat på striben af remonce.
  15. fold enderne lidt ind over fyldet.
  16. fold den ene side dej over fyldet, rul den rund så den er lukket.
  17. sæt kringle stængerne på en bageplade med bagepapir.
  18. gentage med den anden portion dej.
  19. smør stængerne med sammenpisket æg
  20. drys med perlesukker og nøddeflager.
  21. sæt kringlerne et lunt sted i ca. 1 time
  22. bag dem ved 175 gr i ca. 30 min

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×