gammeldags Kringle
Sådan et stykke gammeldags gær kringle med remonce, rosiner, og sukat.. Er nu ikke det værste….. Det er så lækkert, især hvis man kan li sukat…. Men de er nu også lækker uden sukat….
Sukat i kager… nogle elsker det, andre hader det….. Jeg elsker sukat i kager, men er i mindre tal her… Men engang i mellem kommer jeg det i til min mor og mig
Det er en god gammeldags gær kringle med remonce, rosiner og sukat . Det er en virkelig lækker og dejlig gær dej , at arbejde med. Og resultatet er bare det rene guf guf…. Her hos os holder de ikke længe, de forsvinder meget hurtigt.
Prøv også Æblestænger med marcipan
Tips
Sukaten kan udlades !!!!
Den kan fryses ned, og varmes op….. – Så den kan laves i go tid.
Gammeldags kringle
Dej:
375 gr hvedemel
200 gr smør
40 gr gær
2 spsk. lunken vand
2 spsk. sukker
3/4 tsk. salt
2 æg
Remonce:
125 gr smør
100 gr sukker
2 spsk. havregryn
Fyld:
2 dl store mørkerosiner
2 spsk. sukat ( kan undlades )
Pynt:
1 æg
1 spsk. perlesukker
nødde eller mandeflager.
- Dej:
- Kom mel og smør i en skål,
- smuldre smørret ud i melet.
- rør gær udi lunkent vand, rør sukker salt og æg i.
- hæld gær blandingen i mel/smør blandingen.
- ælt dejen grundigt.
- lad dejen hvile lidt.
- Remoncen:
- rør smør, havregryn og sukker sammen til remoncen
- Udrulning
- del dejen i 2 lige store portioner.
- rul den ene portion dej ud på et mel drysset bord, til et aflangt rektangel ca. 45 x 30 cm
- smør halvdelen af remoncen ud i en stribe midten af dejen.
- drys rosiner og sukat på striben af remonce.
- fold enderne lidt ind over fyldet.
- fold den ene side dej over fyldet, rul den rund så den er lukket.
- sæt kringle stængerne på en bageplade med bagepapir.
- gentage med den anden portion dej.
- smør stængerne med sammenpisket æg
- drys med perlesukker og nøddeflager.
- sæt kringlerne et lunt sted i ca. 1 time
- bag dem ved 175 gr i ca. 30 min
❤