fastelavnsboller med creme
fastelavn,  vinter bagværk

Fastelavnsboller med creme


Fastelavn er mit navn,
boller vil jeg havde,
hvis jeg ingen boller får så laver jeg ballade.
fastelavnsboller med creme 
walesboller

Ingen fastelavn uden fastelavnsboller. De her Fastelavnsboller er af Wales eller vandbakkelser med en lækker Vanilje creme De er bare rigtigt gode.

I dag fejre vi en fødselsdag her, og fødselsdags barnet er lidt vild med fastelavnsboller med fløde og creme. Så han må ha sådan nogle bare hjemmebagte. Det blev til walesboller, fyldt med en god hjemmelavet vanilje creme , flødeskum og syltetøj. Det vil sige ikke lige syltetøj i dem han skulle have , da han ikke kan noget med røde bær.

Andre rigtig gode fastelavnsboller : Hurtige fastelavnsboller, Fastelavnsboller med æble og makron eller Fastelavnsboller med marcipan nougat og æbler

Winter

Tips

Du kan bruge forskelligt syltetøj, alt efter hvad du har lyst til til de her fastelavnsboller. Jordbær, hindbær mm eller måske sveske mos/grød

Vil du ikke lave Vanilje creme selv kan du bruge en pulver vanilje creme. I den færdige vanilje creme kan vendes lidt flødeskum.



Fastelavnsboller med creme


Walesboller:

3 dl vand

2 tsk sukker

1 knivspids salt

150 gr smør

150 gr mel

4 æg

fyld:

1 portion Vanilje creme

3 dl piskefløde

syltetøj

Pynt:

flormelis, eller lidt flødeskum og et bær



 

  1. Giv vand, sukker, salt og smør et opkog. I en tykbundet gryde.
  2. Tag gryden fra varmen og pisk melet i.
  3. Sæt gryden over varmen igen og pisk til dejen er ensartet og blank ( den må ikke skille ). Tag gryden fra varmen og afkøl lidt
  4. Når dejen er afkølet lidt. Piskes først et æg i gerne med håndmikser
  5. Derefter til de 3 æg et af gangen og der piskes godt til dejen er ensartet og blank.
  6. Dejen putte i en sprøjtepose m tyl og sprøjtes ud i passende boller ca. 10-12 stk..
  7. Bages ved 175 gr varmluft i Ca. 25 min. Oven må ikke åbnes de første 10 min.
  8. afkøl walesbollerne.
  9. walesbollerne flækkes og der kommes en go klat syltetøj/mos i bunden af bollen.
  10. derefter creme og til sidst flødeskum.
  11. den øverste del af bollen lægges ovenpå.
  12. pynt fastelavnsbollerne med sigte flormelis eller lidt flødeskum og et bær.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×