Fastelavnsboller med æblefløde
Butterdejs Fastelavnsboller med æblefløde. En nem og lækker fastelavnsbolle med fyld af æblefløde, vanilje creme og æblemos.
En lækker æblefløde af en god æblemos oprør i flødeskum. Fastelavnsbollen er lagt sammen med en god æblemos, vanilje creme og makroner. Samt æblefløde.
En frisk udgave af en fastelavnsbolle med æbler.
Der findes efterhånden mange slags fastelavnsboller. Gammeldags, wienerbrød, Wales og så butterdejs fastelavnsboller. Nogle med creme, nogle med syltetøj, nogle med æbler osv. . Igen er nogle med fløde i forskellige udgaver.
Her er et par gode opskrifter på fastelavnsboller: Fastelavnsboller med æble og makron, Fastelavnsboller med creme, Fastelavnsboller med marcipan nougat og æbler eller Hurtige fastelavnsboller
tips
I stedet for frossen butterdej kan du bruge frisk butterdej.
I stedet for butterdej kan du bruge bag selv wienerbrøds fastelavnsbolle
Du kan lave Vanilje creme selv eller bruge en pulver kagecreme evt. rørt op med lidt flødeskum.
Æblemosen kan du selv lave eller bruge en god købe æblemos.
Fastelavnsboller med æblefløde
1 pak frossen optøet butterdej ( 6 plader )
vand til pensling mellem lag
æblemos:
4 æbler
½ dl vand
lidt vaniljepulver
ca. 3 spsk. sukker
Æblefløde:
2 ½ dl Piskefløde
Sukker
lidt vaniljepulver
Fyld:
Vanilje creme ( se tips )
6 makroner
Pynt:
Æblefløde
makroner
- Start med at koge æblemosen
- vask æblerne
- skræl dem, fjerne kernehuset
- skær dem i mindre både og læg dem i vand
- Hæld vandet fra æblerne
- Kom dem i en gryde
- tilsæt vand, sukker og vanilje.
- bring det i kog
- lad det koge til æblerne er møre og begynder at koge ud
- tag det fra varmen og smag til med sukker.
- rør engang i mellem mens det køler af.
- Vanilje creme:
- Lave en portion Vanilje creme ( se tips )
- Fastelavnsboller af butterdej:
- Den optøede butterdej lægges på bordet.
- hver plade pensles med vand på den ene side.
- foldes sammen om den side der er penslet mad vand
- Læg de 6 fastelavnsboller på en bageplade med bagepapir
- Tryk dejen godt sammen
- Bag butterdejs bollerne ved 200 grader i ca. 12 min.
- lad den afkøle på en rist
- Æblefløde:
- Pisk fløden stiv
- bland 2/3 del af æblemosen i den stiftpisket fløde
- Smag til med vanilje og sukker
- Fastelavnsboller med æblefløde:
- flæk butterdejs bollerne forsigtigt.
- kom en go klat æblemos i bunden og en makron
- Lidt vanilje creme rundt om æblemosen
- til sidst æblefløden ( gem lidt til pynt )
- læg toppen eller låget oven på
- pynt med lidt af æblefløden og en makron
❤