Brunsviger
Klassik dansk brunsviger med hakket nødder. I en ikke for snasket udgave, da jeg nok har et traume med ” meget ” snaskede brunsviger. I stedet for er der tilsat lidt hakket nødder i fyldet. Hvilket gir en rigtig lækker, karamelliseret top på brunsvigeren.
En nybagt brunsviger med nødder, der er lun endnu er meget lækker kage til søndags kaffen. En brunsviger skal helt spises samme dag som den er bagt, så er den bedst,
Der er sikkert mange meninger om hvordan en brunsviger skal være. Nogle vil havde den mega snasket andre ikke. Nogle andre bager den med kanel, kardemomme eller nødder. Her er min opskrift på en med nødder og ikke så meget snask.
Andre gode og lækre gærkager: gammeldags Kringle, Æblehorn eller Fastelavnsboller med æble og makron
tips
Er du til en snaskede Brunsviger, kan du lave dobbelt portion af fyld.
De hakkede nødder kan undlades, eller erstattet af hakkede mandler
En brunsviger bages i airfryer ved 180 grader i ca. 20 min
Brunsviger
1 1/2 dl mælk
25 gr gær
75 gr blødt smør
1 spsk. sukker
1/4tsk salt
2 æg
ca. 400 gr mel
Fyld
125 gr farin
75 gr smør
2 spsk. mælk
25 gr hakket nødder
- lun mælken
- udrør gæren i den lune mælk en en stor skål evt. rørmaskine
- rør sukker og salt i gærvæden
- rør æg og det bløde smør i gær væden
- rør melet i af et par gange
- ælt dejen let, den skal være lidt klisteret idet.
- kom dejen i en smurt lille bradepande ( 20 x 30 cm ) drys evt. lidt med på når du spreder dejen ud i formen.
- Lad den hæve et lun sted i ca 30 minutter.
- Fyld
- Kom smør, farin, mælk og nødder i en gryde
- varm det op til smørret er smeltet, og det er en ensartet masse
- lav fordybninger i dejen med en spiseske
- fordel fyldet over brunsviger dejen.
- bag kagen i den 200 grader varm ovn i 20 – 25 min eller ca. 20 min ved 180 grader i en airfryer.
❤