Hjemmelavet likør

Brombær likør


brombær likør

For et par år siden prøvede jeg, at lave Kirsebær likør selv. Fordi det på det tidpunkt var svært, at finde en go kirsebærvin. Egentligt lavede jeg en lille portion til at bruges i julens kirsebærsovs mm. – Men den blev altså go. Så nu laver jeg Solbær rom likør og denne her hjemmelavet brombær likør. – Måske jeg også skulle prøve, at lave orange likør når de gode appelsiner er i sæson…………

Så hvis du har brombær i haven. Så prøv, at lave denne dejlige brombær likør. Den smager himmelsk og er meget nem , at lave. Den skal blot stå og trække i mindste 3 måneder . Men det er også det hele hver. Du får en lækker brombær likør. – Måske du ikke kan lade være med , at smage på brombær likøren. Når du alligevel rør i den – det kan jeg ikke !!!

Det er nemt, at gå til du skal blot bruge brombær, rørsukker, 1 vaniljestang og vodka.

Tips

Du kan lave lige så meget hjemmelavet brombær likør som du vil, og ønsker. f.eks. til 400 gr brombær 400 gr rør sukker og 4 dl vodka + vaniljestang

I stedet for vodka kan du bruge Brøndum snaps



Brombær likør



300 gr  Brombær

300 gr rørsukker

1 vaniljestang ( flækket )

 3 dl vodka



  1. Orden brombærrene, så der ikke er blade og dårlige bær med.
  2. kom dem i et halv stort sylteglas, sammen ved den flækkede vanilje stang.
  3. hæld rørsukker over bærerne i sylteglasset.
  4. hæld nu vodka over og rør rundt med en ren ske.
  5. sæt glasset mørkt
  6. rør i glasset hver dag til sukkeret er helt opløst.
  7. lad glasset stå i mindst 3 måneder et mørkt sted.
  8. rør af og til i glasset eller ryst det.
  9. efter 3 måneder sies det gennem en fint masket si.
  10. hæld brombær likøren på en ren flaske eller karaffel
  11. nu er den klar til at drikke

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×