appelsin trifli
vinter desserter

Blodappelsin trifli


Jeg elsker simpelthen blodappelsiner…… De smager på deres helt egen appelsin agtige måde… Dem fik vi som barn i 80´erne……Derfor laver jeg altid blodappelsin trifli, når blodappelsinerne er i sæson….. Blodappelsin trifli er bare så lækkert… Trifli er en rigtig lækker dessert fra mormors skønne køkken….. Måske har den nok været lidt glemt… Det fortjener trifli bestemt ikke.

Blod appelsiner, er ikke så svære at få fat i nu om dag, men for 10 – 20 år tilbage var det et helt scoop at få fat i et net dejlig blodappelsiner. Det er med at bruge dem til noget hvis man få fat i nogen. Ud over at spise den som frugt.

Blodappelsiner er bedst i jan til og med feb.

appelsin trifli

Tips:

Man kan enten lave hjemmelavet Vanilje creme eller cremepulver. Hvis man bruger cremepulver, og hælder det over appelsin blandingen lige når det er piske sammen. Syntes jeg det blive dejligt luftigt. Det står ellers det skal stå i 10 min og piskes igennem igen.

Kan du ikke finde italienske makroner amaretti, kan alm makroner bruges. Men jeg syntes de italienske er bedre. De er svære at få fat i men menlig.com har dem.

Hvor meget portvin der skal er smag og behag. Jeg kan godt li portvin, så der kommer en go sjat i.

Du kan bruge sherry i stedet for portvin.

I stedet for blodappelsin kan almindelig appelsiner sagtens bruges ….. Så er det appelsin trifli



Blodappelsin trifli



1 portion Vanilje creme

4 blodappelsiner

100 gr Makroner gerne små italienske makroner

1 – 4 spsk. portvin

Pynt

2½ dl piskefløde

blodappelsin både



  1. Start med at lave en portion Vanilje creme
  2. Pil og skær appelsinerne i små stykker.
  3. Pil sten fra.
  4. Læg blodappelsinerne i en skål, knus makroner over appelsinerne.
  5. Hæld portvin over
  6. bland det rundt med en ske.
  7. Hæld vaniljecremen over appelsinblandingen.
  8. Pisk fløden og bred det over cremen.
  9. Pynt med blodappelsin filer.
  10. Lad den stå og trække mindst 1 time.


Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×