Æblekage i airfryer
Nu er jeg også blevet ejer af en airfryer, en Køkken chef Premium multi airfryer…… Sådan en fin en maskine…… Der både er en airfryer og slowcooker….Min datter fik en airfryer i julegave… – Så jeg blev lidt nysgerrig, hvad det nu var for størrelse sådan en airfryer.. I dag forsøgte jeg med en go klassiker her hos os… – Nemlig Lækker kage med æbler og marcipan… Bare i en lille bradepande der kunne gå ned i min nye airfryer.. Æblerne vendt i kanelsukker i stedet for at drysse det på….. – Og ja det blev til denne lækre æblekage i airfryer. Rigtig lækker , flot brun og med sprød top.
Smager skønt af marcipan og kanel. – Og hvis du serveres lun med creme fraiche til bliver den extra lækker.
Tips:
Det er lidt forskelligt hvordan de forskellige airfryer bager/varmer
Man kan bruge alle slags æbler til denne kage. så har man nogle der er lidt runkne og kedelig kan de fint bruges til denne skønne kage.
Der er marcipan i denne kage, og du kan bruge rå marcipan, bage marcipan eller parcipan. Bage marcipan eller parcipan giver en mere intens marcipan smag.
Æblekage i airfryer
150 gr smør
250 gr sukker
3 æg
1/4 tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. go vaniljesukker se Vanilje
75 gr marcipan i små stykker
1 tsk. bagepulver
200 gr mel
fyld:
2 – 3 æbler
1 spsk. sukker
1 tsk. st. kanel
- Pisk smør, sukker, vanilje, marcipan i små stykker og æg grundigt i nogle minuter med håndmixer eller i røremaskine. Den skal være hvid og luftig.
- Tilsæt mel og bagepulver og rør langsomt til melet er blandet i dejen.
- Rør derefter kraftigt i et lille øjeblik.
- Fyld dejen i en smurt lillebradepande eller ligene. Der kan gå ned i din airfryer
- Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i både.
- bland sukker og kanel i en skål
- vend æblestykkerne i kanelsukkeret.
- tryk æblebådene lidt ned i dejen.
- bages i AF ved 180 grader i ca. 40 min eller til den linder fra kanten af formen og er fin brun.
- servers lun med flødeskum eller creme fraiche
❤