Æbleboller med kanel
Uhm meget lækre luftige hjemmebagte æbleboller med kanel. Lige kommet ud af ovnen, med kold smør på…….. – Hvem kan stå for det ?
Hjemmebagte æbleboller med kanel er luftige og meget lækre. Krydderet med kanel og lidt ingefær, og drysset med kanel sukker og nødder.
Dejlige til morgenmad, til eftermiddags kaffen eller andet. Perfekte ned smør, ost eller marmelade på.
Tips
Man skal passe på ikke at brænde fingrene når man vender dem ud på en bageplade.
Kan bages som brød ( æblebrød )i en sandkage/brødform . Brødet skal bage i 35 min og løsnes fra formen og retur i ovnen i 5 min.
Kvark kan fås i Lidl, Meny og på Nemlig. Kvark kan erstattes af ymer, fromarg fries eller skyer
Æbleboller med kanel
250 gr kvark
50 gr gær
75 gr sukker
1 æg
250 gr revet æble
½ tsk st kanel
1/4 tsk st ingefær
1½ tsk gr salt
100 gr smør
2 dl mælk
ca. 1 kg hvedemel
Pensling
1 æg
Kanelsukker
nøddeflager
- vask og riv æblerne groft.
- rør kvark, gær, æg sukker, revet æbler, kanel og ingefær sammen til gæren er opløst.
- varm mælk, smør og salt i en gryde til det er lillefinger varmt .
- lad det stå lidt til smørret er næsten smeltet.
- hæld det i kvark/gær blandingen og rør godt.
- rør halvdel af melet i
- ælt mere mel i lidt af gangen. dejen skal klister lidt.
- lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time til den er dobbelt så stor. Drys evt. lidt mel på dejen.
- form 16 boller, som sættes sammen i en smurt bradepande.
- sæt bradepanden over en gryde kogene vand.
- sluk for vandet og lad dem hæve ca. 30 min. ( Se evt. Grove Hveder )
- bag bollerne i alm ovn ved 200 gr i 25 min. de skal være fine brune.
- løsen bollerne fra kanten i bradepanden, og vend dem ud på en bageplade.
- sæt bagepladen tilbage i den varme ovn i 5 min.
- afkøles på bagepladen.
❤