Efterårs bagværk,  forårs bagværk,  vinter bagværk

Æble-kanelsnegle


Æble-kanelsnegle
kanel snegle med æbler

Er du en slik mund og kan li kanel snegle ???? Æble-kanelsnegle de er altså go´ – især når de er lige nybagte. Så er det simpelhed ikke til at stå for hvis man er en slikmund. Så er du vild med kanelsnegle , så prøv denne variation med æbler. De bliver bestem ikke dårlige af , at der er kommer lidt æble i – uhm….

Æble-kanelsnegle ligner en alm kanelsnegl, med med revet æbler i . Drysset med perlesukker og mandelflager.

Andre gode opskrifter: Rabarberhorn, Faster Ellens fastelavnsboller eller Æblestænger med marcipan

Apple clipart, vintage fruit illustration

Tips

I stedet for, at bruge et æg til pensling af sneglene. Kan du bruge en kold sjat kaffe.

Genanvendelig bagepapir er mægtig smart. Det bliver også kaldt en for en bagemåtte. Skal blot tørres af eller vaskes i køkkenvasken. Alt efter hvad man har bagt. Smart og ikke dyre ca. 15 kr pr ark.



Æble-kanelsnegle



50 gr gær

3 dl mælk

100 gr smør

1 tsk. salt

3 spsk. sukker

½ tsk. kardemomme

1 æg

ca. 10 dl mel

Fyld:

75 gr smør

75 gr sukker

2 tsk. kanel

2 æbler ( revet )

Pynt:

1 æg

perlesukker

mandelflager



  1. Varm mælk, smør og salt i en gryde til det er lillefinger varmt.
  2. lad det stå lidt til smørret er smeltet.
  3. kom gær, sukker, æg og kardemomme i en skål.
  4. rør det sammen til gæren er udrørt
  5. tilsæt mælk og rør godt
  6. tilsæt mel lidt af gangen og ælt dejen grundigt.
  7. rul dejen ud til et rektangel på ca 40 x 30 cm
  8. rør smør, sukker og kanel sammen og smør det på dejen.
  9. drys de revet æbler på dejen over kanel remoncen.
  10. rul dejen sammen til en pølse på den lange side.
  11. skær pølsen i skiver på ca 2 cm.
  12. læg dem på en bageplade med bagepapir.
  13. tryk dem lidt flade med hånden.
  14. pensel med æg, drys med perlesukker og mandelflager
  15. lad dem hæve et lun sted i 45 min til 1 time.
  16. Bages i varmluft ved 175 grader i ca. 20 til 25 min

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×