Waldorfsalat
Waldorfsalat er en rigtig god gammel dansk klassiker, som bare er det helt perfekt til tilbehør til vildt. Til en lækker dyresteg og andet stegt vildt f.eks. Langtidsstegt and…… Men Waldorfsalat er også godt tilbehør til andre retter som kylling og svinekød.
Det er lidt af smags sag om Waldorfsalaten er lavet som min variation af mayonnaise og creme fraiche eller flødeskum.
tips
Du kan sagtens bruge røde vindruer i stedet for grønne.
Waldorfsalaten bliver kun bedre af at stå og trække i køleskabet en times tid.
Syntes du creme fraiche på 18 % er lidt for fed i det, kan du bruge en lettere, fromage fraiche, kvark eller skyer.
Waldorfsalat
4 stængler bladselleri i tynde skiver
2 alm str. æbler i tern
250 grønne udstenet vindruer
ca. 50 gr groft hakket valnødder
Waldorfsalat dressing
100 gr mayonnaise
200 gr creme fraiche 18 %
1 tsk. sukker
salt
frisk kværnet peber
- Vask grønt og frugt
- skær bladselleri i tynde skiver
- æblerne skæres i tern ( skal ikke skælles )
- halvere vinduerne og tag evt kerne ud
- bland bladselleri, æbletern, halve vinduer og de groft hakket valnødder i en skål.
- Waldorfsalat dressing
- Bland mayonnaise, creme fraiche og sukker i en skål.
- smag det til med lidt salt og frisk kværnet peber.
- Bland det med frugt/grønt
- hæld Waldorfsalaten i en fin skål
- pynt Waldorfsalaten med vindruer og valnødder
- lad det gerne stå i køleskabet og trække mindst en time.
- Det perfekt tilbehør til vildt
❤