Syltede cherry tomater
Måske har du ligesom mig mange små cherry tomater i drivhuset. De modner meget forskelligt, og der har været mange i år. Så er løsningen måske et par glas syltede cherry tomater. Som du kan bruge til pynt på vintrenes smørrebrød eller som tilbehør til varme retter.
De Syltede cherry tomater ser flotte ud i glasset, når det er en blanding mellem modne tomater, halvt modne og grønne tomater.
Andre gode sylte opskrifter med tomater : Hjemmelavet tomat salsa, Hjemmelavet tomat puré eller Marmelade af grønne tomater og vindruer
Flere opskrifter med friske tomater : Tomater med peberrods flødecreme, Tomatsalat a la Charlotte, eller Oksekødstærte med squash og tomater.
Sådan dyrker du tomater i halmballer
tips
Brug små cherry tomater, i en blanding af modne, halv modne og grønne.
Eller måske tomater i forskellige farver, røde. gule, hvide, orange eller brune.
Der bliver 2 mindre glas ( ca. ½ l. ) Syltede cherry tomater ud af denne portion.
I stedet for nelliker, kan du komme et lille stykke hel kanel eller en stjerne anis i glassene alt efter smag og behag.
I stedet for hvidvins eddike kan du bruges ganske almindeligt eddike.
Syltede cherry tomater
600 gr små cherry tomater ( se tips )
2 tsk. sylte krydderier
8 hele nelliker
Eddike lage:
4 dl hvidvins eddike
1 dl vand
2 dl sukker
et nip salt
½ tsk. atamon
2 sylte glas ( ca. ½ l. )
- Skyl tomaterne
- Prik hver lille tomat et par gange med en tandstik eller lignede
- Kom 1 tsk. sylte krydderi i hvert glas
- fordel de prikkede tomater i glassene
- kom 4 nelliker i hvert glas
- Eddike lage:
- kom hvidvins eddike, vand og sukker samt et lille nip salt i gryde.
- kog det op
- tilsæt atamon og rør rundt
- hæld langsomt eddike lagen over tomaterne i de to glas
- Skru låg godt til
- lad dem afkøle på et viskestykke
- opbevar de syltede tomater køligt og mørkt
- de skal trække i mindst 14 dag før de spises.
❤