syltning diverse

Syltede cherry tomater


syltede cherry tomater

Måske har du ligesom mig mange små cherry tomater i drivhuset. De modner meget forskelligt, og der har været mange i år. Så er løsningen måske et par glas syltede cherry tomater. Som du kan bruge til pynt på vintrenes smørrebrød eller som tilbehør til varme retter.

De Syltede cherry tomater ser flotte ud i glasset, når det er en blanding mellem modne tomater, halvt modne og grønne tomater.

Andre gode sylte opskrifter med tomater : Hjemmelavet tomat salsa, Hjemmelavet tomat puré eller Marmelade af grønne tomater og vindruer

Flere opskrifter med friske tomater : Tomater med peberrods flødecreme, Tomatsalat a la Charlotte, eller Oksekødstærte med squash og tomater.

Sådan dyrker du tomater i halmballer

tips

Brug små cherry tomater, i en blanding af modne, halv modne og grønne.

Eller måske tomater i forskellige farver, røde. gule, hvide, orange eller brune.

Der bliver 2 mindre glas ( ca. ½ l. ) Syltede cherry tomater ud af denne portion.

I stedet for nelliker, kan du komme et lille stykke hel kanel eller en stjerne anis i glassene alt efter smag og behag.

I stedet for hvidvins eddike kan du bruges ganske almindeligt eddike.



Syltede cherry tomater



600 gr små cherry tomater ( se tips )

2 tsk. sylte krydderier

8 hele nelliker

Eddike lage:

4 dl hvidvins eddike

1 dl vand

2 dl sukker

et nip salt

½ tsk. atamon

2 sylte glas  ( ca. ½ l. )



  1. Skyl tomaterne
  2. Prik hver lille tomat et par gange med en tandstik eller lignede
  3. Kom 1 tsk. sylte krydderi i hvert glas
  4. fordel de prikkede tomater i glassene
  5. kom 4 nelliker i hvert glas
  6. Eddike lage:
  7. kom hvidvins eddike, vand og sukker samt et lille nip salt i gryde.
  8. kog det op
  9. tilsæt atamon og rør rundt
  10. hæld langsomt eddike lagen over tomaterne i de to glas
  11. Skru låg godt til
  12. lad dem afkøle på et viskestykke
  13. opbevar de syltede tomater køligt og mørkt
  14. de skal trække i mindst 14 dag før de spises.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×