Stegt flæsk med persillesovs
Stegt flæsk med persillesovs er en pære dansk ret, som de fleste elsker. Om sommeren med nye danske kartofler, resten af året med pille kartofler. Persillesovsen skal være med godt med persille i….. Lavet på fedtet fra panden med flæsk, så bliver den go. Heller lidt mindre, men smagsfuldt persillesovs end en helt gryde der ikke smager af noget……
Så er spørgsmålet om du kan li flæsket stegt så det er sprødt eller lidt mere sejt i det. Her kan vi bedst li det helt sprødt. Men det en smagssag…..
Prøv også : Brændende kærlighed på min facon og Paneret flæsk med stuvet spinat
Tips
Det er som sagt en smagssag hvordan du/i vil havde stegeflæsket helt sprødt eller lidt sejt i det.
Er flæsket meget magert kan du komme lidt smør eller margarine på panden inden du lægger flæsket på.
En større portion flæsk kan med fordel steges i ovnens bradepande ved 200 gr til det er fint brunt. Vend dem engang.
Du kan bruge frossen hakker persille i stedet for frisk hakket persille.
Stegt flæsk med persillesovs smager fantastik med nye danske kartofler til. Eller små faste pille kartofler eller asparges kartofler. Samt syltede rødbeder.
Stegt flæsk med persillesovs
ca.500 gr stegeflæsk i skiver
salt
Persillesovs
ca. ½ dl fedt fra panden med stege flæsk
4 spsk. mel
ca. ½ liter mælk
en stor håndfulde persille
½ tsk. salt
friskkværnet peber
sukker
- læg flæsket på en store god stegepande.
- drys lidt salt og peber på.
- varm panden på max
- steg flæsket til det ikke hænger i panden mere og er begyndt at blive lidt brunt, mens du vender det ofte
- skrue lidt ned for varmen og steg dem flot brune og sprøde, vend dem ofte. ( se tips )
- drys flæsket med lidt groft salt.
- Hold dem varme.
- Persillesovs
- Skyl og hak persillen fint
- Hæld fedtet fra panden i en god gryde ( der er god til mælkeretter )
- Rør melet i fedtet
- varm det op og spæd med mælk lidt af gangen mens der piskes i gryden.
- når sovsen har den rette konsistens tilsættes fint hakket persille
- Lad sovsen koge op
- smag den til med salt, frisk kværnet peber og lidt sukker.
- Spise Stegt flæsk med persillesovs med nye eller pillekartofler samt syltede rødbeder
❤