stegt flæsk med persillesovs
efterårs retter,  forårs retter,  Gode idéer,  sommer retter,  vinter retter

Stegt flæsk med persillesovs


stegt flæsk med persillesovs

Stegt flæsk med persillesovs er en pære dansk ret, som de fleste elsker. Om sommeren med nye danske kartofler, resten af året med pille kartofler. Persillesovsen skal være med godt med persille i….. Lavet på fedtet fra panden med flæsk, så bliver den go. Heller lidt mindre, men smagsfuldt persillesovs end en helt gryde der ikke smager af noget……

Så er spørgsmålet om du kan li flæsket stegt så det er sprødt eller lidt mere sejt i det. Her kan vi bedst li det helt sprødt. Men det en smagssag…..

Prøv også : Brændende kærlighed på min facon og Paneret flæsk med stuvet spinat

Baby pig png sticker, animal

Tips

Det er som sagt en smagssag hvordan du/i vil havde stegeflæsket helt sprødt eller lidt sejt i det.

Er flæsket meget magert kan du komme lidt smør eller margarine på panden inden du lægger flæsket på.

En større portion flæsk kan med fordel steges i ovnens bradepande ved 200 gr til det er fint brunt. Vend dem engang.

Du kan bruge frossen hakker persille i stedet for frisk hakket persille.

Stegt flæsk med persillesovs smager fantastik med nye danske kartofler til. Eller små faste pille kartofler eller asparges kartofler. Samt syltede rødbeder.



Stegt flæsk med persillesovs



 ca.500 gr stegeflæsk i skiver

salt

Persillesovs

ca. ½ dl fedt fra panden med stege flæsk

4 spsk. mel

ca. ½ liter mælk

en stor håndfulde persille

½ tsk. salt

friskkværnet peber

sukker



  1. læg flæsket på en store god stegepande.
  2. drys lidt salt og peber på.
  3. varm panden på max
  4. steg flæsket til det ikke hænger i panden mere og er begyndt at blive lidt brunt, mens du vender det ofte
  5. skrue lidt ned for varmen og steg dem flot brune og sprøde, vend dem ofte. ( se tips )
  6. drys flæsket med lidt groft salt.
  7. Hold dem varme.
  8. Persillesovs
  9. Skyl og hak persillen fint
  10. Hæld fedtet fra panden i en god gryde ( der er god til mælkeretter )
  11. Rør melet i fedtet
  12. varm det op og spæd med mælk lidt af gangen mens der piskes i gryden.
  13. når sovsen har den rette konsistens tilsættes fint hakket persille
  14. Lad sovsen koge op
  15. smag den til med salt, frisk kværnet peber og lidt sukker.
  16. Spise Stegt flæsk med persillesovs med nye eller pillekartofler samt syltede rødbeder

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×