sommer desserter

Sommerbær kompot med ymercreme


sommerbær kompot med ymercreme sommer dessert

Sommerbær kompot med ymercreme. En dessert med de skønne danske sommernær. En bær kompot, makroner lidt portvin og en lækker creme med ymer, fløde og masser af vanilje.

En rigtig lækker og nem sommer dessert. Den er nemlig også rimelig nem , at lave.

Andre lækre sommer desserter : Sommerbær crumble, Vaniljefromage med bærkompot, Rødgrød eller Jordbær koldskål

Tips

Til denne sommer dessert har jeg brugt en blanding af jordbær, hindbær, ribs og solbær. Brombær og blåbær kan også bruges alt efter sæson. En frossen pose skovbær blanding kan sagtens bruges.

Du kan undlade portvin / sherry i Sommerbær kompot med ymercreme

Kan laves i portionsglas eller en stor glasskål. Der bliver ca. 6 portioner.

Små Italienske makroner Amaretti. Kan være meget svære, at finde i øjeblikket. Hvis du finder nogle , snyd ikke sig selv for, at prøve dem. De har en rigtig god smag og er ikke så søde som de danske makroner.

 



Sommerbær kompot med ymercreme



Bærkompot

400 gr blandet sommerbær ( jordbær, hindbær, ribs, solbær, blåbær eller brombær ) friske eller frosne

1 dl vand

1 dl sukker

1/2 stang Vanilje

2 spsk. kartoffelmel

5 spsk. vand

100 gr makroner, gerne så italienske makroner  amaretti ( se tips )

lidt portvin eller sherry ( kan undlades )

Ymercreme:

5 dl ymer

2½ dl piskefløde

1/4 tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. go vanilje sukker se Vanilje

ca. 2 tsk. sukker

pynt:

Friske bær eller makroner



  1. Bærkompot
  2. Kom de ordnede bær i en gryde.
  3. tilsæt vand, vaniljekorn fra ½ vaniljestang og sukker
  4. kog kompotten i 2-3 min.
  5. ta gryden fra varmen
  6. rør kartoffelmel og vand i en kop
  7. rør hurtigt og grundigt kartoffelmels vandet i kompotten
  8. smag kompotten til med sukker
  9. sæt kompotten til afkøling
  10. fordel den kolde bærkompot i 6 portionsglas/skål. ( eller i en stor skål )
  11. Knus makroner, henover sommerbær kompotten.
  12. dryp lidt portvin eller sherry over makronerne
  13. Ymercreme.
  14. Pisk fløde stiv med sukker og vanilje
  15. Vend ymer i flødeskummet
  16. smag den til med vanilje og sukker
  17. fordel ymercremen i portionsglassene
  18. Pynt med en makron
  19. sæt den kold i køleskab til de skal serveres.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×