Hjemmelavet likør

Solbær rom likør


Botanical artwork by Robert John Thornton

Kan du også li solbær rom ?? Så prøv , at lave Solbær rom likør selv. Det vil du absolut ikke komme til fortryde.

Hjemmelavet solbær rom likør er meget nemt, at lave. Solbær, rørsukker, vanilje og mørk rom i et sylteglas. Det skal stå og trække et mørkt sted i mindst 3 måneder. Så er den klar til, at blive smagt på. Vente tiden er absolut det hver, der kommer en meget smagfuld likør ud af det. Du kan glæde sig til, at smage. Hvis du altså ikke tyv starter og smager på den inden……. Det er fristende.

Solbær rom likøren når lige , at blive klar til julens og vinterens hyggestunder. Det er også godt med et stort glas hvis en forkølelse i vinterns løb melder sin ankomst. Hvis det ikke hjælper , så gir det ihvertillfælde varmen

solbær rom likør

Tips:

Du kan sagtens bruge lys rom hvis du har det alligevel i stedet for mørk.

Den færdige likør opbevares mørkt

Har du lyst, kan du også prøve at lave kirsebær likør opskriften er på vej !!!!



Solbær rom likør



500 gr modne friske solbær

500 gr rørsukker

1 stang vanilje ( flækket )

5 dl mørk rom



  1. rens solbærerne fri for stilke mm.
  2. kom dem i et stort sylteglas m låg
  3. kom den flækkede vaniljestang ned til solbærrene
  4. hæld rørsukker over solbærrene
  5. hæld rom i glasset og rør rundt med en ren ske.
  6. rør eller ryst glasset de næste par dage til sukkeret er opløst.
  7. mas evt., solbærerne lidt mod siden af glasset med skeen.
  8. stil glasset med solbær rom mørkt i 3 måneder
  9. hæld solbær rommen igennem en sigte, og på en rene fin flaske eller karaffel –
  10. nu er solbær rommen klar.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×