marmelade,  marmelade sommer

Solbær marmelade

[lotos_likes]

Solbær marmelade er noget næsten alle kan li. Det er en rigtig klassiker og uundværligt til f. eks. Pandekager, på brødet eller osten. Bare tænk på lune pandekager en lille klat vaniljeis og solbær marmelade og måske lidt flødeskum – lyder det ikke bare rigtigt lækkert ???

Hjemmelavet solbær marmelade smager virkeligt , af solbær så det batter. Der er smæk på smags paletten, nogen syntes måske det er for ” stærkt ” eller koncentreret. Jeg holder selv meget af den intense solbær smag i solbær marmelade.

Det er super nemt, at lave hjemmelavet marmelade og smager bare bedre. Den hjemmelavede marmelade er ikke så sødt som købe udgaven og smager af meget meget mere.

solbær marmelade

Tips

Jeg bruger næsten altid syltesukker til det marmelade som jeg laver. Syltesukker er et fantastik produkt. det giver altid et godt resultat

Du kan bruge friske bær eller frosne optøet bær. Hvis du bruge optøet bær. lag dem i en gryde aften før sæt dem koldt . Næste dag er det blot , at tilsætte syltesukker til gryden. Bær saften skal ikke hældes fra, men blive i gryden.

Mos evt bærerne lidt ud i den ny kogte marmelade, så lægger bærerne sig ikke i overflade. Men fordeler sig i hele glasset.

Til skylning af glas kan der anvendes spiritus i stedet for atamon. Det kan være rom, whisky, vodka eller måske cognac



Solbær marmelade:



1 kg Solbær ( friske eller frosne optøet )

1 kg syltesukker

Atamon eller spiritus til skylning ag glas.



  1. Skyl og nip solbærerne fri for stilke mm
  2. kom solbær i en gryde, sammen med syltesukker.
  3. Kog det op og lad det koge i 2 min.
  4. ta det fra varmen
  5. mos evt. solbærerne lidt ud med en kartoffelmoser. ( så lægger bærrene sig ikke i overfladen )
  6. fylde det på rengjorte atamon/spiritus skyllede glas
  7. Luk straks glassene og stil dem til afkøling på et viskestykke
  8. sæt etiketter på, så man ved hvornår det er lavet.
  9. opbevares køligt og mørkt..

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×