julemarmelade
marmelade,  marmelade sommer

Skovbær marmelade

[lotos_likes]
n115_w1150 by BioDivLibrary is licensed under CC-BY 2.0

Uha kan du stå for ny kogt marmelade på et stykke nybagt brød ??? Det er simpelthen så lækkert. Her har du opskriften på en rigtig dejlig skovbær marmelade. En marmelade med flere anvendelse muligheder.

Skovbær marmelade smager bare godt på et stykke brød. Men det er også et perfelt fyld i kager f.eks. Roulade og lagkage, mm.

Det kan være der kommer en opskrift med skovbær marmelade inden længe

Det er super nemt, at lave hjemmelavet marmelade og smager bare bedre. Den hjemmelavede marmelade er ikke så sødt som købe udgaven og smager af meget meget mere.

hindbær - brombær marmelade

Tips

Jeg bruger næsten altid syltesukker til det marmelade som jeg laver. Syltesukker er et fantastik produkt. det giver altid et godt resultat

Du kan bruge friske bær eller frosne optøet bær. Hvis du bruge optøet bær. lag dem i en gryde aften før sæt dem koldt . Næste dag er det blot , at tilsætte syltesukker til gryden. Bær saften skal ikke hældes fra, men blive i gryden.

Mos evt. bærerne lidt ud i den ny kogte marmelade, så lægger bærerne sig ikke i overflade. Men fordeler sig i hele glasset.

Til skylning af glas kan der anvendes spiritus i stedet for atamon. Det kan være rom, whisky, vodka eller måske cognac

Lyshygge.dk

Skovbær marmelade:



300 gr  skovebær frosne eller blandede sommerbær

1/4 tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. go vanilje sukker se Vanilje

300 gr  syltesukker

Atamon eller spiritus til skylning ag glas.



  1. Skyl og nip bærerne fri for stilke mm
  2. Frosne bær tøes næsten op i gryden du koger marmeladen i.
  3. kom bærerne i en gryde, sammen med syltesukker og vanilje..
  4. Kog det op og lad det koge svagt i 2 min.
  5. ta det fra varmen
  6. mos evt. bærerne lidt ud med en kartoffelmoser. ( så lægger bærrene sig ikke i overfladen )
  7. fylde det på rengjorte atamon/spiritus skyllede glas
  8. Luk straks glassene og stil dem til afkøling på et viskestykke
  9. sæt etiketter på, så man ved hvornår det er lavet.
  10. opbevares køligt og mørkt..
Lyshygge.dk – Nyd de små glimt

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×