Skovbær knuder.
Er du lækkersulten efter kage ???? Måske skulle du prøve, at med skovbær knuder. Uha nybagte lun skovbær knuder med skovbær marmelade, remonce med marcipan de er bare gó. Rent guf for en slikmunde der elsker kage med marmelade.
Knuderne er lavet af en gærdej med kærnemælk. Fyldet er skovbær marmelade og marcipan remonce.
Tips
Du kan sagtens bruge en anden marmelade end Skovbær marmelade eller Julemarmelade
I stedet for, at bruge et æg til pensling af skovbær knuderne. Kan du bruge en kold sjat kaffe.
Skovbær knuder er meget fryse egnet.
Genanvendelig bagepapir er mægtig smart. Det bliver også kaldt en for en bagemåtte. Skal blot tørres af eller vaskes i køkkenvasken. Alt efter hvad man har bagt. Smart og ikke dyre ca. 15 kr pr ark. og de holder til mange gange i ovnen.
Skovbær knuder
50 gr gær
3 dl kærnemælk
100 gr smør
1 tsk. salt
3 spsk. sukker
½ tsk. kardemomme
1 æg
ca. 10 dl mel
Fyld:
100 gr smør
5 spsk sukker
50 gr revet marcipan
200 gr Skovbær marmelade eller Julemarmelade
Pynt:
1 æg
mandelflager
- Varm mælk, smør og salt i en gryde til det er lillefinger varmt.
- lad det stå lidt til smørret er smeltet.
- kom gær, sukker, æg og kardemomme i en skål.
- rør det sammen til gæren er udrørt
- tilsæt mælk og rør godt
- tilsæt mel lidt af gangen og ælt dejen grundigt.
- rul dejen ud til et rektangel på ca. 40 x 50 cm
- rør smør, sukker og marcipan sammen med en gaffel.
- smør det på halvdelen af dejen.
- smør marmeladen på den anden halvdel af dejen..
- fold den side af dejen med remoncen ind over den med marmeladen.
- skær dejen i ca. 16 strimler fra den lukkede sammenføjning på dejen.
- sno dej strimlerne en af gangen og sno/fold den til den rundt til en knude.
- Læg knuderne i smurte muffins forme af metal.
- Pensel den med æg og drys mandelflager på
- lad dem hæve et lun sted i 45 min til 1 time.
- Bages i varmluft ved 175 grader i ca. 20 til 25 min
❤