Juleknas,  lækkerier,  Påske lækkerier

Salt karamel popcorn


salt karamel popkorn

UHM salt karamel popcorn, de er gó. Lækre hjemmelavet popkorn med salt karamel. Prøv salt karamel popkorn i stedet for de traditionelle popkorn med salt.

En skål nylavede popkorn med karamel er fantastiske som fredagslik eller hvilken som helt anden dag der skal hygges lidt.

Sprøde og med et lag dejligt salt karamel. uhm…..

Andre lækkerier : brændte mandler, kaffe dadelkugler, dadelkugler eller Romkugler

tips

Du kan bruge færdig popkorn eller dem til mikrobølgeovn.

Jeg har brugt kokosolie, men du kan bruge andet neutralt olie.

De færdige popkorn kan holde sig i flere dage i en tætsluttende beholder.

popkorn med salt karamel kan også bruges til pynt på kage og desserter, samt konfekt



Salt karamel popcorn



1 dl popcorn

 2 spsk.  kokosolie ( se tips )

Salt karamel

75 gr smør

75 gr sukker

75 gr sirup

3/4 tsk. salt

1 tsk., natron



  1. smelt/varm olie i en stor gryde.
  2. hæld de popkornene i den varme olie i gryden.
  3. læg låg på og ryst gryden
  4. pop popkornene ved god varme, ryst gryden jævnligt.
  5. salt karamel:
  6. Varm smør, sukker, sirup og salt op i en stor gryde ( stor nok til, at de poppede popkorn kan vendes i salt karamellen )
  7. Lad salt karamellen koge op
  8. lad den kog lidt ( uden den branker )
  9. ta den fra varmen
  10. rør natron i salt karamellen
  11. bland nu de de ny poppede popkorn i salt karamellen i gryden.
  12. rør rundt i dem til de er blandet godt med salt karamellen.
  13. bred dem nu ud på en bageplade med bagepapir.
  14. lad den afkøle, så er de lige til at skille ad.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×