syltning Diverse sommer

Ribs gelé


ribs gelé

Hjemmelavet ribs gelé smager bare bedre. Der er ikke noget som ribs gelé til forloren hare eller som pynt på en go gammeldags æblekage. Har du oven i købet ribs i haven er det helt oplagt , at lave en gang ribs gelé til vinterens æblekager.

Måske er du bange for det ikke bliver klart eller stift. Men det ikke det er svært at få et godt resultat.

, Andre gode gelér du selv kan lave : Ribs-solbær gelé, Solbær gelé, Vindrue gelé og saft og Kvædegelé



Blot man følger følgende råd:



 

Sidste dråbe hænger på skeen.

Bærerne må ikke være helt modende.

Der må meget gerne være grønne bær halvmodne i mellem.

Lad de udkogt bær dryppe af natten over.

Skum hele tiden mens gelé koger

Ta gelé prøve.



 

Tips

Opskriften er ikke til en bestemt mængede bær, men hvor meget gelé man vil lave og hvor mange bær man kan få fat i.

Saften måles og der tilsættes sammen mængde sukker som saft. 1 dl saft

De rengjorte glas skylles med atamon eller spiritus ( rom, cognac whisky )



Ribs gelé



Ribs, ikke for modne bær ( der må gerne være grønne umodne bær i mellem )

Vand

sukker ( 1 dl sukker til 1 dl ribs saft )

Atamon eller spiritus til skylning af glas 



  1. Det er ikke nødvendigt af fjerne stilken fra bærrene.
  2. Skyld bærerne.
  3. Hæld dem i en gryde.
  4. Kom vand på til bærerne til de er knapt dækket med vand.
  5. Kog bærrene til de er kogt ud.
  6. Si dem igennem et klæde. Lad det stå og dryppe natten over.
  7. Mål saften.
  8. Hæld saften i en gryde.
  9. Mål det samme mængde sukker ( 1 dl sukker til 1 dl saft)
  10. hæld sukkeret i saften.
  11. Kog saften op til den koger ganske lidt.
  12. Lad den koge omkring 10 -15 min. Imens skummes gelén uden at røre for meget i det.
  13. Ta gelé prøve. Det gøres ved at man drypper en ske eller slev i gelén og holder den højt over gryden. Når den sidste dråbe bliver hængende på skeen er den færdig. Ellers koges lidt mere.
  14. Hældes på små rengjort og atamon eller spiritus ( f eks rom mm) skyllet glas.
  15. Lad glas stå åbnet til det stivnet.
  16. Læg et rent viskestykker over.
  17. Det kan godt ta et par dage før det er helt stift.
  18. Luk glassene når det er stivnet helt.
  19. Opbevares mørkt og køligt.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×