Pommes Anna
Pommes Anna er et godt bud på et festligt og lækkert kartoffel tilbehør til en steg eller bøf. Praktisk fordi de kan laves dagen før og blot skære ud i firkanter og varmes godt i ovnen.
Kartofler skal skære i tynde skiver. Lægges i lag i et fad med smør, bages og sættes under pres i køleskabet til næste dag. Skæres i firkanter, der bages lige inden de skal spises.
Andet godt kartoffel tilbehør: Rosmarin kartofler, Luftig kartoffelmos, flødekartofler eller Løvekartofler
tips
I stedet for hvidløg i øverste lag, kan du drysse lidt timian.
Pommes Anna
1 kg skrællede kartofler
100 gr smeltet smør
salt
frisk kværnet peber
1 fed knust hvidløg
- De skrællede kartofler skæres i meget tynde skiver gerne på en foodprocessor eller ligene
- Læg den på et viskestykke og dyb dem.
- smelt smørret langsomt
- hæld forsigtigt det klaret smør i skål ( det hvide i bunden skal blive tilbage i gryden )
- et fad på ca. 20 x 30 cm beklædes med bagepapir
- læg et lag kartoffelskiver pensel med smør og drys lidt salt og peber.
- læg et nyt lag kartofler og pensel med smør
- forsæt på samme måde. Men drys kun salt og peber i ca. hver 3 lag.
- i det sidst lag smørres knust hvidløg og smør
- slut med at pensel det sidste lag godt med smør.
- dæk fadet med staniol eller et låg
- bag kartoffel kagen i ca. 1 og 10 min
- tjek om kartoflerne er møre med en kødnål.
- tag kartofler ud af ovnen og dæk dem med bagepapir.
- læg et spækbræt eller lignede ovenpå
- sæt et tung ting oven på ( f.eks. en sten morter )
- Lad fadet afkøle lidt.
- sæt fadet med den tunge ting i køleskabt til næste dag.
- På dagen hvor de skal serveres tages de ud af køleskabet
- vendes ud på en bageplade med pagepapir
- skæres i kvadrater med de er helt kolde.
- tænd ovnen på 225 gr
- bag den i ca. 10 min til de begynder at blive fine brune i kanterne.
- gi dem evt. grill i et par min.
❤