Efterårs desserter,  forårs desserter,  vinter desserter

Pandekager


pandekager

Mon ikke næsten alle kan li pandekager, det tror jeg – Uhm sådan en gang hjemmelavet pandekager med smør og sukker eller syltetøj f. eks Julemarmelade eller Råsyltede brombær med lime . Det er ikke det værste. Eller måske med en klat vaniljeis og chokolade sovs

Go gammeldags Pandekager er ren hygge eller til dessert.

Andre gode opskrifter : Squash pandekager, Vafler, Klatkager ( æseløre ), Squash klatter med ost eller Mors æbleskiver

Tips

Hænger pandekagerne fast i panden når du bager dem, kommes lidt fedtstof på panden hver gang du bager en ny pandekage. Det er nogle gange nødvendigt, da stege pander ikke er ens.

Hjemmelavet pandekager, smager også dejligt kolde med smør og sukker til kaffen. Dengang mine piger var små og skulle ha madpakke med. Var der fest når der var kolde pandekager med i madpakken.

Pandekager er en go dessert efter suppe f eks Efterårssuppe der varmer.



Pandekager:



4 æg

2 spsk sukker

5 spsk flydende margarine eller smør

1 tsk groft salt

4 dl mælk

4 dl hvedemel



  1. Pisk æg sammen med sukker, salt og flydende margarine.
  2. pisk mælk i og til sidst mel.
  3. pisk til klumperne er pisket ud.
  4. lad dejen hvile ½ – 1 time.
  5. varme en lille pande op med lidt flydende margarine.
  6. pisk dejen igennem og hæld dejen i en kande.
  7. hæld lidt dej på panden og dreje den lidt rundt så dejen fordeler sig over hele panden.
  8. resten af pandekagerne kan bages uden at tilsætte fedtstof på panden. ( se tips )
  9. bag pandekagen til den er fin brun, vend den og bag den færdig.
  10. læg dem på et fad og hold dem varme.
  11. serveres varme med smør, sukker , syltetøj eller en klat is.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×