julemandens knapper paletkager
Efterårs bagværk,  forårs bagværk,  Jule bagværk,  Påske lækkerier,  sommer Bagværk,  vinter bagværk

Paletkager


Bouquet of flowers by Dirk Sluyter, after Cornelis Borsteegh, (1800-1852). Original from The Rijksmuseum. Digitally enhanced by rawpixel.

Paletkager, knap kager eller julemandens knapper….. Kært barn har mange navne….. Vi kalder den for paletkager… Sikkert fordi de mange forskellige farver på chokoladeknapperne…. Nem lille lækker småkage…. Bagt med smør, vanilje og cognac…. En farvet chokoladeknap trykket ned i hver kage inden den bliver bagt.

De er blevet bage mange gange, da pigerne var mindre. Det var et stort hit… Forleden spurgt en af pigerne om vi ikke skulle prøve, at bage dem igen i år til jul…. Så det måtte vi prøve igen.. Opskriften blev fundet frem fra gemmerne… Genkendt lige med det samme….

Cognac i kagerne giver paletkagerne, en fantastisk go mild smag ag cognac….

paletkager

Tips

Kom et par et par sukkerknalder i dåsen, så bliver de ikke så hurtigt bløde.

Dejen kan laves i god tid. Enten kan den lægges på køl i et par dage i køleskabet. Eller også kan du fryse den ned, så kan den laves i rigtig godt tid.



Paletkager



5 dl hvedemel

2 spsk. sukker

1/4 tsk vanilje pulver eller 1 tsk go vaniljesukker se Vanilje

200 gr smør

1 æggeblomme

3 spsk. cognac 

Farvet chokoladeknapper 



  1. kom alle ingredienserne i en skål
  2. ælt det med fingrene til det samler sig til en dej.
  3. læg den på køl i mindst en time
  4. tril små kugler af dejen, som sættes på en smurt bageplade eller med bagepapir.
  5. tryk en farvet chokoladeknap i hver dej kugle.
  6. bag paletkagerne ved 200 grader i ca. 10 – 12 min.
  7. afkøls på en bagerist
  8. kommes på en tætsluttet kagedåse.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×