Min forloren hare
Det her er sådan jeg altid har lavet min forloren hare på…… – Men der er mange måder at lave forloren hare på også fra landsdel til landsdel…. Min forloren hare med den her specielle sovs med Ribs gelé……. Elsket af mange men også hadet.. Jeg syntes selv det smager pragtfuldt, med kogte kartofler og gulerødder til… Glem ikke Ribs gelé, det sætter lige prikken over I ét…..
Tips
Min forloren hare kan laves af hakket kalv/flæsk i stedet for rent svinekød.
1 – 2 hønsekød bouillon terning kan bruges i stedet for oscar hønsebouillon.
Kogte kartofler og grøntsager passer perfekt til min forloren hare. Og naturligvis Ribs gelé det sætter lige prikket over I ét..
Min forloren hare
Fars
500 gr hakket svinekød
2 æg
1 tsk salt
frisk kværnet peber
1 dl mælk
2 dl rasp
1 pak skive skåret bacon
i bradepanden
3 dl vand
2-3 spsk. Ribs gelé
2 spsk. Oscar hønsebouillon
sovs
4 spsk. mel
1 ½ dl mælk eller fløde
salt
frisk kværnet peber
mad kulør
- Rør en fars af hakket svinekød, æg, mælk rasp og krydderier.
- Form et brød af farsen i en lille bradepande
- Dæk farsbrødet med bacon skiver
- Hæld vand, Ribs gelé og bouillon i bradepanden rundt om farsbrødet.
- Sæt det i ovnen ved 175 grader i ca 45 min.
- Tag den forlorne hare ud af ovnen og hæld det fra bradepanden i en gryde.
- Sæt bradepanden i oven igen.
- Sovs
- Hæld mælk eller fløde i stegeskyen i gryden
- Drys mel over stegeskyen i gryden og lad det stå et par minutter.
- Pisk gryn dig i gryden og varm det op til det koger og jævner.
- Kom madkulør i til det har den rette farve
- Smag til med salt og frisk kværnet peber.
- Tag nu den forlorne hare ud af ovnen og hæld sovsen over haren.
- Sæt den tilbage i ovnen i ca. 10 – 15 min.
❤