Kokostoppe
Kokostoppe en rigtig god klassiker….. Eller kokosmakroner som de også kaldes for. Der findes et hav af opskrifter på kokostoppe….. De kan laves af hele æg eller, som her kun med æggehvider.
Så står du, og har æggehvider i overskud fra andet. Kan du fint udnytte dem til de her lækre kokostoppe.
Meget nem og enkelt opskrift. Der giver nogle dejlige sprøde kokostoppe med en blød saftig krumme. Jeg kender flere ( inklusiv mig selv ) der er helt vilde med kokos toppe, især de hjemmebagt af slagsen.
tips
Kokostoppene kan pyntes med smeltet chokolade. Enter ved at dryppe bunden eller sprøjte chokolade striber henover kokostoppene.
Kan også formes til toppe i hånden, som min mor gør. I stedet for 2 teskeer.
Hvis du omvendt har æggeblommer tilbage fra de her kokostoppe kan de bruges til en Vinterkage eller en Charlotte kage
Kokostoppe
1½ dl æggehvider ca. 5 æggehvider
300 gr sukker
300 gr kokosmel
75 gr smør
- Kom alle ingredienserne i en tykbundet gryde
- opvarmes langsomt til smør og sukker er smeltet
- sæt kokosmassen i små toppe med 2 teskeer på en bageplade med bagepapir
- top dem op med fingrene.
- bag kokostoppene ved 200 grader i ca. 10 min alt efter størrelse på kokostoppene. De skal være brune på toppen og i bunden.
- lad dem afkøle på bagepladen.
- pynt dem evt. med lidt smeltet chokolade. ( se tips )
- opbevares i en tætsluttede bøtte.
❤