kokostoppe
Efterårs bagværk,  forårs bagværk,  Jule bagværk,  madspild,  sommer Bagværk,  vinter bagværk

Kokostoppe


Kokostoppe en rigtig god klassiker….. Eller kokosmakroner som de også kaldes for. Der findes et hav af opskrifter på kokostoppe….. De kan laves af hele æg eller, som her kun med æggehvider.

Så står du, og har æggehvider i overskud fra andet. Kan du fint udnytte dem til de her lækre kokostoppe.

Meget nem og enkelt opskrift. Der giver nogle dejlige sprøde kokostoppe med en blød saftig krumme. Jeg kender flere ( inklusiv mig selv ) der er helt vilde med kokos toppe, især de hjemmebagt af slagsen.

kokostoppe med æggehvider

tips

Kokostoppene kan pyntes med smeltet chokolade. Enter ved at dryppe bunden eller sprøjte chokolade striber henover kokostoppene.

Kan også formes til toppe i hånden, som min mor gør. I stedet for 2 teskeer.

Hvis du omvendt har æggeblommer tilbage fra de her kokostoppe kan de bruges til en Vinterkage eller en Charlotte kage



Kokostoppe



1½ dl æggehvider ca. 5 æggehvider

300 gr sukker

300 gr kokosmel

75 gr smør



  1. Kom alle ingredienserne i en tykbundet gryde
  2. opvarmes langsomt til smør og sukker er smeltet
  3. sæt kokosmassen i små toppe med 2 teskeer på en bageplade med bagepapir
  4. top dem op med fingrene.
  5. bag kokostoppene ved 200 grader i ca. 10 min alt efter størrelse på kokostoppene. De skal være brune på toppen og i bunden.
  6. lad dem afkøle på bagepladen.
  7. pynt dem evt. med lidt smeltet chokolade. ( se tips )
  8. opbevares i en tætsluttede bøtte.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×