Glaseret skinke
Glaseret skinke med grønkål er en rigtig lækker ret på et jule eller påskefrokost bord….. Men det er også en rigtig dejlig middagsret.
Den kogt røget skinke er glaseret med en blanding af mørk farin og sennep. Hvilket gør, at den får en smuk gylden og lækker overflade.
tips
Kan laves af hamburgryg i stedet for skinke.
Glaseret skinke kan også bruges på et ta selv bord mm. uden grønkål og brunede kartofler. Men med f.eks. flødekartofler og salat.
Du kan bruge Dijon sennep eller f. eks julesennep eller en sennep med krydderier.
Glaseret skinke
ca. 1 kg røget skinke
vand
Glasering
3 spsk. sennep
4 spsk. mørk farin
Grønkål
450 gr hakket dybfrossen grønkål
3 dl suppe fra kogning af skinken
1½ dl mælk eller fløde
1 tsk. sennep
1 spsk. mørk farin
3 spsk. smeltet smør ( ca. 40 gr ) eller flydende margarine
3 spsk. mel
salt
frisk kværnet peber
tilbehør
sennep og rødbeder
- kog skinken i vand i ca. 1 timelad den af
- tag den op og lad den afkøle på et spækbræt
- gem kogevandet
- ta nettet af skinken
- læg den i en lille bradepande eller ovnfastfad
- rør sennap og mørk farin sammen i en skål
- smør skinken med sennep/farin blandingen
- sæt den i ovnen ved 225 grader til sukkeret bobler ( pas på den ikke branker )
- eller airfryer 200 gr i ca. 10 min
- hold den varm.
- Grønkål
- kog den frosne grønkål i suppen fra hamburgerryggen og mælk/fløde i et par minutter
- tag gryden fra varmen
- rør en ” smørbolle” af fedtstof og mel
- rør ” smørbollen ” i grønkålen
- kog det op og lad det koge godt igennem.
- smag til med sennep, mørk farin, salt og peber.
- skær skinken ud i ikke for tykke skiver
- serveres den sammen med Brunede kartofler, grønkålen, sennep og evt. rødbeder
❤