Glaseret skinke med grønkål
Efterårs frokost,  efterårs retter,  julefrokost,  Nytår,  Påske frokost,  påske mad,  vinter froskost,  vinter retter

Glaseret skinke


Glaseret skinke

Glaseret skinke med grønkål er en rigtig lækker ret på et jule eller påskefrokost bord….. Men det er også en rigtig dejlig middagsret.

Den kogt røget skinke er glaseret med en blanding af mørk farin og sennep. Hvilket gør, at den får en smuk gylden og lækker overflade.

tips

Kan laves af hamburgryg i stedet for skinke.

Glaseret skinke kan også bruges på et ta selv bord mm. uden grønkål og brunede kartofler. Men med f.eks. flødekartofler og salat.

Du kan bruge Dijon sennep eller f. eks julesennep eller en sennep med krydderier.



Glaseret skinke



ca. 1 kg røget skinke

vand

Glasering

 3 spsk. sennep

 4 spsk. mørk farin

Grønkål

 450 gr hakket dybfrossen grønkål

 3 dl suppe fra kogning af skinken

1½ dl mælk eller fløde

 1 tsk. sennep

 1 spsk. mørk farin

 3 spsk. smeltet smør  (  ca. 40 gr ) eller  flydende margarine

3 spsk. mel

salt 

frisk kværnet peber

tilbehør

Brunede kartofler

sennep og rødbeder



  1. kog skinken i vand i ca. 1 timelad den af
  2. tag den op og lad den afkøle på et spækbræt
  3. gem kogevandet
  4. ta nettet af skinken
  5. læg den i en lille bradepande eller ovnfastfad
  6. rør sennap og mørk farin sammen i en skål
  7. smør skinken med sennep/farin blandingen
  8. sæt den i ovnen ved 225 grader til sukkeret bobler ( pas på den ikke branker )
  9. eller airfryer 200 gr i ca. 10 min
  10. hold den varm.
  11. Grønkål
  12. kog den frosne grønkål i suppen fra hamburgerryggen og mælk/fløde i et par minutter
  13. tag gryden fra varmen
  14. rør en ” smørbolle” af fedtstof og mel
  15. rør ” smørbollen ” i grønkålen
  16. kog det op og lad det koge godt igennem.
  17. smag til med sennep, mørk farin, salt og peber.
  18. skær skinken ud i ikke for tykke skiver
  19. serveres den sammen med Brunede kartofler, grønkålen, sennep og evt. rødbeder

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×