fødselsdages boller
Efterårs bagværk,  forårs bagværk,  sommer Bagværk,  vinter bagværk

Fødselsdags boller


fødselsdags boller

Lune fødselsdags boller med smør høre ligesom til en fødselsdag….. Med eller uden rosiner….. Det er jo det store spørgsmål… – Nogle kan ikke fordrage rosiner i boller mens andre elsker det. Hvor vil jeg hen med det, jo du kan tilsætte rosiner eller lade være.

Hvis fødselsdags bollerne bliver lunet lidt inden de sættes på bordet bliver de ekstra go.

tips

Der bliver ca. 16 fødselsdags boller ud af denne opskrift.

I stedet for sammenpisket æg til pensling af bollerne kan en sjat kold kaffe bruges.

Super go at fryse, så de kan laves i god tid.



Fødselsdags boller



50 gr gær

4 dl mælk

100 gr smør

3 spsk. sukker

1½ tsk. salt

2 tsk. kardemomme

1 æg

ca. 900 gr mel

( evt. 2 dl store mørke rosiner )

pensling:

sammenpisket æg



  1. Lun mælk i en gryde sammen med smør i små stykker til det er lille finger varmt.
  2. rør salt og sukker i mælken
  3. smuldre gæren ud i en skål
  4. hæld mælken i skålen og udrør gæren i den lune mælk
  5. tilsæt ægget og kardemomme ( evt. rosiner )
  6. tilsæt melet lidt af gangen.
  7. ælt dejen grundigt igennem
  8. stil skålen et lunt stedt i ca. 1 time eller til dejen er hævet til dobbelt størrelse
  9. slå dejen ned og form ca. 16 boller af dejen
  10. stil den på en bageplade.
  11. pensel bollerne med sammenpisket æg eller kold kaffe
  12. lad dem hæve ca. 1 time et lunt sted
  13. bag bollerne ved 200 grader i ca. 16 min.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×