efterårs retter,  Nytår,  Påske lækkerier,  Sommer diverse,  vinter diveres

flødekartofler

[lotos_likes]

Flødekartofler er en rigtig 80 ér klassiker, der stadigvæk holder. Både til hverdag og fest. Sikkert fordi de går godt som tilbehør til mange retter. Hvem har ikke fået flødekartofler på en buffet – en ret som både voksen og børn kan li.

Det kan købes i poser, færdiglavet. Men de er så nemme, at lave selv. Der er så mange forskellige måder, at lave flødekartofler – her er min opskrift

Prøv også Løvekartofler

flødekartofler

Tips

Kartofler må gerne være kartofler til mos , så jævner fløden fint.

Flødekartofler kan tilsættes et fed knus hvidløg sammen med løget.



Flødekartofler



1,5 kg kartofler i skiver

1 fint hakket løg

1½ tsk. salt

 knapt 1/4 tsk. St muskat

frisk kværnet peber

2½ dl piskefløde



  1. skræl kartoflerne og skær dem i skiver
  2. læg dem i et dybt ovnfast fad
  3. bland de fint hakket løg ned i kartoflerne
  4. drys salt peber og muskat over kartoflerne i fadet
  5. over hæld kartoflerne ned med fløden
  6. dæk fadet med staniol
  7. sæt fadet i en 200 grader varm ovn i 50 min
  8. skru ovnen op på 250 grader
  9. tag staniolen af og sæt fadet tilbage i ovnen i ca. 15 min.
  10. fløden koger op mellem kartofler og de øverste bliver fine brune i kanterne.


Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×