fastelavn,  vinter bagværk

Fastelavnsboller med æble og makron


Fasterlav er mit navn,
boller vil jeg have,
hvis jeg ingen boller får, så laver jeg ballede

Ingen fasterlav uden fastelavnsboller !!!! Her er opskriften på fastelavnsboller med æble og makron,

Der så mange måder at lave fasterlavsboller på…… De findes i alverdens udgaver med creme, syltetøj og flødeskum i alle mulige afskygninger.. Nogle er af wienerbrød eller vandbakkelser, og så de go gammeldags. Jeg syntes altid de begynder at få fastelavnsboller hos bagerne og butikker lige efter jul. Hvert år syntes jeg det er tidligt de kom frem.

meeen… hjemmebagte fastelavnsboller smager bare bedre

Her er mit bud på en lækker fastelavnsboller med æble og makron. De er uimodståelige når de er lune og nybagte. uhm.. Pas på de forsvinder hurtigt.

Det er en god gærdej de er lavet af… Med remonce og det gode fyld.

I stedet for de her fastelavnsboller kan du lave Fastelavnsboller med marcipan nougat og æbler eller Fastelavnsboller med creme de er også gó

Tips

De er drysset med perlesukker, men man kan blot pensle dem men smeltet smør. For senere at pynte dem med glasur, hvis man er til det.

Kan fryses, så de kan laves i god tid.

Du kan lave lidt større fastelavnsboller, så bliver der ca. 10 i stedet for 16 styk.

 



Fastelavnsboller med æble og makron



Dej:

400 gr mel

200 gr smør

50 gr gær

4 spsk. lunken vand

2 spsk. sukker

3/4 tsk. salt

2 æg

Remonce:

100 gr smør

100 gr sukker

Fyld:

2 æbler ( revet )

  ca. 100 gr knuste makroner

Pynt:

lidt smeltet smør

perlesukker



  1. Kom mel og smør i en skål, og smuldre smørret ud i melet.
  2. rør gær ud i lunkent vand
  3. rør sukker salt og æg i.
  4. hæld gær blandingen i mel/smør blandingen.
  5. ælt dejen grundigt.
  6. lad dejen hvile lidt.
  7. Remoncen
  8. rør smør og sukker sammen til remoncen.
  9. Fyldet
  10. knus makronerne groft i f.eks. en dybfrostpose med en kagerulle
  11. vask og riv æblerne groft.
  12. Formning af fastelavnsbollerne
  13. del dejen i 2 lige store portioner.
  14. rul den ene portion ud i firkant på ca. 35 x 40 cm.
  15. skær dejen i 8 firkanter.
  16. læg en klat remonce på midten af firkanterne.
  17. læg lidt af de revet æbler og knuste makroner ovenpå remoncen.
  18. fold alle hjørner af dejen henover fyldet og klem kanterne sammen.
  19. sæt fastelavsbollerne med de klemte kanter nedad på en plade med bagepapir.
  20. gentage med den anden portion dej.
  21. smør fasterlavsbollerne med lidt smeltet smør
  22. drys med perlesukker .
  23. sæt fasterlavsbollerne et lunt sted i ca. 1 time
  24. bag dem ved 200 gr i ca. 15 min

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×