Efterårs frokost,  forårs diveres,  julefrokost,  Påske frokost,  sommer frokost,  vinter froskost

Citronfromagekage


Citronfromagekage er perfekt og festlig afslutte en go frokost. Lækker citron fromage, med lagt sammen med lagkagebunde og grand manier. Pyntet festligt med marcipan roser eller andet f eks chokoladekringler.

Den er ikke svær at lave, men man skal ha en kagering og kagepapir. Jeg bruger købe lagekagebund, købt hos en go bager til denne citronfromagekage. Man kan selvfølgelig også bage dem selv, men det er et spørgsmål hvad man har lyst til.

Øko citroner:

Det er vigtigt at bruge øko citrusfrugter, da alm citrusfrugter er sprøjtet. Heldigvis er er nu om dag meget nemt at få fat i økologiske citroner. Det var det ikke for 20-30 år siden der måtte jeg i helsekost butikken og købe øko appelsiner og citroner hvis jeg skulle bruge skallen til f.eks. kage eller fromage.

Så købt jeg et par stykker af hver, og rev skallen. Den jeg frøs ned i isterning bakker med appelsin/citronsaft på. Så havde jeg usprøjtede appelsin og citron skal til kager og desserter. Det gør jeg faktisk stadigvæk, når jeg et par øko citroner eller appelsiner i overskud. så bliver de ikke dårlige og brugt. Man kan også fryse citron både/skiver ned der blev tilbage i skålen fra julefrokosten. Så har man en citron skiver/både til at komme i hyldebærtoddy eller i teen.

Men man kan også fryse andre øko citrus frugter ned, f. eks lime og pomerans. Skaller eller skåret i mindre stykker. De kan bruges til marmelade.

Se også min opskrift på påskekage Påskekage



Citronfromagekage:



Fromage:

10 blade husblas

6 æggehvider

5 dl piskefløde

6 æggeblommer

2½ dl sukker

saft og skal af 2 øko citroner

Kagebund:

3 gode lagekagebunde

3-6 spsk. orangelikør

Pynt:

2½ dl piskefløde

Marcipan roser



  1. Læg husblasen i kold vand
  2. Læg lagkagebunden i en kage ring foret med kage folie på et fint fad. Dryp grand manier på lagkagebunden
  3. Hæld æggehvider, piskefløde i hver sin skål. Æggeblommer, sukker, saften og skal af citronerne i en tredie skål.
  4. Pisk først æggehvider stive, så piskefløden. Til sidst piskes æggeblommer, sukker og citron hvidt. På den måde skal man ikke rengøre piskeriset.
  5. Varm husblasen til den er næsten kogende.
  6. Pisk under kraftig piskning den rygende varme husblas i æggeblomme massen. Piske kraftigt i et par minutter.
  7. Vend de stift piske æggehvider i forsigtigt i af et par gange.
  8. Vend derefter forsigtigt den stift piskede fløde i af et par gange.
  9. Hæld straks halvdelen af fromagen i formen med lagkagebunden. Læg den anden lagkagebund oven på fromagen og dryp men grand marier.
  10. hæld resten af fromagen på lagkagebunden og læg derefter den sidste lagkagebund på toppen dryp med grand manier.
  11. Sæt den i køleskabet et par timer.
  12. løsn kageringen og ta kagepapiret af
  13. Pynt med flødeskum og f eks marcipan roser eller chokoladekringler.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×