Stegt flåede rødspætte
Vi har været på ferie i et sommerhus ved Thorup strand i år igen. Vi var nede og spise ved stranden. Det var en skøn aften med sol og lækker mad fra Thorup strands fiskehus. Vi gik ind i fiskehuset bagefter for at købe rødspætter vi kunne tage med hjem. I dag har vi så fået Stegt flåede rødspætte med nye kartofler fra haven og Persille sovs.
De smagte simpelthen så godt af “hav frisk fisk ” sol og dejlige sommerferie minder.
Stegt flåede rødspætte er en ægte dansk klassiker, med Persille sovs og kartofler. En rigtig lækker sommer spise. Men kan spises det meste af året rundt.
tips
Fisk skal ikke lugte, hvis de gør det er de ikke frisk fanget
Du kan bruge flåede ising i stedet for rødspætter, de er oftest billigere.
I stedet for hvedemel kan de vendes i rugmel.
Stegt flåede rødspætte
4 hele flåede rødspætter á ca. 250 gr.
1 tsk. groft salt
4 spsk. mel
lidt salt
frisk kværnet peber
smør eller margarine til stegning
Persillesovs
En portion Persille sovs
nye kartofler eller pille kartofler
Citronbåde
Evt. remoulade
- skyl og rens de flåede rødspætter fri for blod mm
- klip evt. de yderste af finnerne af så de bliver pæne
- læg rødspætterne i et dybt fad
- drys med 1 tsk. groft salt
- sæt dem koldt i en times tid
- skyl rødspætterne hurtigt fri for overskydende salt.
- vend dem i en blanding af hvedemel, lidt salt og peber
- varm en pande med smør eller margarine til det bruser
- brun 2 af rødspætte ved god varme, først på en mørke side derefter vendes de og brunes på den anden side. .
- skru ned for varmen og steg dem i ca. 5 min
- hold dem varme og steg de andre 2 på samme måde
- pynt de stegte rødspætter med en citronbåd og en dusk persille
- Stegt flåede rødspætter spises med nye eller pille kartofler og Persille sovs ( evt. remolade )
❤