Paneret flæsk
efterårs retter,  forårs retter,  sommer retter,  vinter retter

Paneret flæsk med stuvet spinat


paneret flæsk med spinat

Paneret flæsk, også kaldet husmandskorteletter……. Jeg ved ikke noget bedre end paneret flæsk med stuvet spinat på en lidt varm sommerdag med nye kartofler. Det er en sommer spise der vil noget…..

Paneret flæsk er rigtig mormor mad. Bliver dejligt sprødt på overfladen, og lækkert kød. Sammen med stuvet spinat og kartofler er det en himmerigs mundfuld.

Spinach png sticker vegetable illustration

Tips

Det er bedst, at lave paneret flæsk af nogle store stykker flæsk, men små stykker kan sagtens anvendes.

Er der et stykke paneret flæsk tilbage er det godt som pålæg dagen efter.

Er der også stuvet spinat tilbage er der fantastisk på et stykke ristet brød, med et spejlæg på. Husk , at koge spinaten godt igennem når du opvarmer den.

Kogt kartofler passer rigtigt godt til denne ret. Især når der er nye kartofler.



Paneret flæsk med stuvet spinat



6  store skiver flæsk ( eller 12  mindre stykker )

1 æg

2 spsk. vand

salt

frisk kværnet peber

rasp til panering

Stuvet spinat:

600 gr dybfrossen helbladet spinat

3 dl vand

½ tsk. salt

1 dl mælk

3 spsk. flydende margarine

3 spsk. mel

salt

friskkværnet peber

evt. et lille drys sukker

Tilbehør

Kogt kartofler og syltede rødbeder



  1. Bank flæske skiverne godt ud med en kødhamre.’
  2. pisk æg sammen med vand og salt/peber på en dybtallerken
  3. vend flæske skiverne i æg derefter i rasp.
  4. varm en pande op med fedtstof til det bruser
  5. steg flæske til det bruner ved god varme
  6. skru derefter ned og lad den stege til de sprøde på begge sider. Ca. 10 minutter på hver side.
  7. Hold dem varme
  8. Stuver spinat
  9. kom den frosne spinat i en gryde med vandet og salt
  10. kog det et par minutter
  11. tag gryden fra varmen
  12. tilsæt mælk
  13. rør en ” smørbolle” af margarine og mel
  14. Rør grundigt ” smørbollen” i spinaten
  15. Kog det og og lad det koge godt i gennem
  16. smag den stuvet spinat til med salt, sukker og frisk kværnet peber.
  17. Den panerede flæsk spise med stuvet spinat, kartofler og evt syltede rødbeder

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×