Efterårs desserter,  vinter desserter

Orange marinrede bananer


orange marinerede bananer

Lækre dessert med bananer. Orange marinrede bananer, med vaniljeis og flødeskum til. Bananer i en lækker marinade af appelsin, med vanilje og orange likør.

Kender du det ??? Man har købt bananer, men inden man får dem spist er de kedelige. Jeg elsker bananer når de lidt grønne i skallen. Man kan ikke så godt li dem når de er godt modne. De modne bananer kan du bruge her. Så her får du en opskrift på en dessert med bananer

Oranges and poppies (1895), vintage

tips

Du kan bruge øko blodappelsiner i stedt for alm appelsiner.

Det er vigtigt , at bruge øko appelsiner. Når man skal bruge revet skal, de alm appelsiner og andet citrus frugt er sprøjtet. Heldigvis er det nu om dag meget nemt at få fat i økologiske appelsiner. Det var det ikke for 20-30 år siden. Der måtte jeg i helsekost butikken og købe øko appelsiner og citroner hvis jeg skulle bruge skallen til f.eks. kage eller fromage. Så købt jeg et par stykker af hver, og rev skallen. Dem jeg frøs ned i isterning bakker med appelsin/citronsaft på

Se Tips: Sådan får du brugt citrus frugterne helt



Orange marinrede bananer



4 bananer

Orange marinade

30 gr smør

200 gr sukker

revet skal af 4 øko appelsiner

saft af 4 øko appelsiner

1/4 tsk. Vanijlepulver eller 1 tsk. go vaniljesukker ( se Vanilje )

3-4 spsk. orange likør

Mandel flager

Tilbehør

2 dl piskefløde

vaniljeis



  1. skræl bananerne
  2. flæk den på langs og læg dem i et dybt fad
  3. Marinaden
  4. Smelt smørret i en gryde
  5. kom sukker i gryden og varm det op
  6. tilsæt appelsin skal, saft, orange likør og vanilje
  7. lad det koge i ca. 2 min
  8. Smag marinaden til med orange likør
  9. hæld dem kogende marinade over bananerne
  10. drys med lidt mandel flager
  11. dæk fadet og sæt det i kølskabet i mindst 4 timer gerne længere
  12. Serveres med flødeskum og vaniljeis

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×