Orange marinrede bananer
Lækre dessert med bananer. Orange marinrede bananer, med vaniljeis og flødeskum til. Bananer i en lækker marinade af appelsin, med vanilje og orange likør.
Kender du det ??? Man har købt bananer, men inden man får dem spist er de kedelige. Jeg elsker bananer når de lidt grønne i skallen. Man kan ikke så godt li dem når de er godt modne. De modne bananer kan du bruge her. Så her får du en opskrift på en dessert med bananer
tips
Du kan bruge øko blodappelsiner i stedt for alm appelsiner.
Det er vigtigt , at bruge øko appelsiner. Når man skal bruge revet skal, de alm appelsiner og andet citrus frugt er sprøjtet. Heldigvis er det nu om dag meget nemt at få fat i økologiske appelsiner. Det var det ikke for 20-30 år siden. Der måtte jeg i helsekost butikken og købe øko appelsiner og citroner hvis jeg skulle bruge skallen til f.eks. kage eller fromage. Så købt jeg et par stykker af hver, og rev skallen. Dem jeg frøs ned i isterning bakker med appelsin/citronsaft på
Se Tips: Sådan får du brugt citrus frugterne helt
Orange marinrede bananer
4 bananer
Orange marinade
30 gr smør
200 gr sukker
revet skal af 4 øko appelsiner
saft af 4 øko appelsiner
1/4 tsk. Vanijlepulver eller 1 tsk. go vaniljesukker ( se Vanilje )
3-4 spsk. orange likør
Mandel flager
Tilbehør
2 dl piskefløde
vaniljeis
- skræl bananerne
- flæk den på langs og læg dem i et dybt fad
- Marinaden
- Smelt smørret i en gryde
- kom sukker i gryden og varm det op
- tilsæt appelsin skal, saft, orange likør og vanilje
- lad det koge i ca. 2 min
- Smag marinaden til med orange likør
- hæld dem kogende marinade over bananerne
- drys med lidt mandel flager
- dæk fadet og sæt det i kølskabet i mindst 4 timer gerne længere
- Serveres med flødeskum og vaniljeis
❤