Efterårs frokost,  forårs retter,  sommer retter,  vinter retter

Min lasagne


min lasagne

I min lasagne er der championer, revet gulerødder og hvidvin…… – Lasagne som vi kan li den….. Der er så mange forskellige måder at lave lasagne på…. nogle skal være tørre, nogle snaskede. Nogle med rødvin eller hvidvin, andre uden.

Jeg har en lille sjov historie, hvorfor jeg kommer revet gulerødder i lasagne… Da vi havde hjemkundskab i folkeskole tilbage i 80 erne. Fik vi en vikar i hjemkundskab, en mand… Vi fik lov til, at lave hvad vi ville af det han havde købt ind. Min veninde og jeg var i gruppe sammen, og lavede lasagne hver gang. Vikaren syntes, at hvis vi absolut skulle lavede lasagne hver gang. Skulle vi altså komme revet gulerødder i. Så det gjorde vi ….

Tænk på når du handler, brug dansk oksekød. Der er så meget godt dansk oksekød, fra stolte danske landmænd, kødkvægsbesætning og små hobby avlere rund omkring i Danmark. Men desværre er der en helt del udenlandsk kød i køledisken… Det er synd, når nu vi har det danske….

Tips

I stedet for revet gulerødder kan man komme revet selleri eller pastinak, persillerødder i. Eller en blanding.

Du kan sagtens tilsætte flere revet gulerødder mm og spare på kødet.

Du kan komme 1 fed presset hvidløg i

Lasagne er fryse egnet både bagt og ubagt.

hvidløgs flutes og en salat passer fint til.



Min Lasagne



100 gr bacon i tern

Lidt olie 

1 groft hakket løg

600 gr hakket oksekød

150 gr revet gulerod

200 gr championer

1 dåse flåede tomater

1 dl vand ( skyl dåsen fra tomaterne )

2 dl hvidvin

1 tsk. salt

frisk kværnet peber

1½ tsk. oregano

1½ tsk. merian

1½ tsk. basilikum

bechamelsovs

3 dl mælk

1 dl hvidvin

15 gr smør

4 spsk. mel

1 tsk. salt

½ tsk. st. muskat

½ tsk. sukker

frisk kværnet peber

100 gr revet ost

sammenlægning

ca. 250 gr lasagneplader

100 gr revet ost



  1. svits bacon og løg til løgene begynder at blive klare
  2. tilsæt køddet lidt af gangen.
  3. svites det til det skifter farve.
  4. Tilsæt revet gulerødder, championer og de flåede tomater
  5. tilsæt vand og hvidvin
  6. kom krydderier i kødsovsen.
  7. lad kødsovsen koge i 5 minuutter.
  8. smag den til med krydderier, salt og peber.
  9. Lad det køle lidt af mens du laver bechamelsovsen
  10. bechamelsovs
  11. kom mælk og hvidvin i en gryde.
  12. pisk melet i mælkeblandingen
  13. kom smørret i små klatter i.
  14. varm det op til kogepunktet under piskning.
  15. lad det koge godt op
  16. tilsæt krydderier og revet ost
  17. smag bechamelsovsen til.
  18. pisk det godt sammen
  19. Sammenlægning
  20. bred ca. 1/3 del af kødsovsen ud i bunden af en bradepande eller ildfastfad.
  21. kom ca. 1/4 del af bechamelsovs oven på kødsovsen
  22. dæk med lasagneplader.
  23. gentag med kødsovs/bechamelsovs/lasagneplader
  24. kom det sidste kødsovs og bechamelsovs oven på lasagnepladerne
  25. bred det ud over hele fadet, således at lasagnepladerne er helt dækkede.
  26. drys revet ost på.
  27. kom den i en ovnen ved 175 grader i ca. 1 – 1 1/4 time.
  28. Den skal være fin brun på toppen og lasagnepladerne ” kogte “

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×