Min lasagne
I min lasagne er der championer, revet gulerødder og hvidvin…… – Lasagne som vi kan li den….. Der er så mange forskellige måder at lave lasagne på…. nogle skal være tørre, nogle snaskede. Nogle med rødvin eller hvidvin, andre uden.
Jeg har en lille sjov historie, hvorfor jeg kommer revet gulerødder i lasagne… Da vi havde hjemkundskab i folkeskole tilbage i 80 erne. Fik vi en vikar i hjemkundskab, en mand… Vi fik lov til, at lave hvad vi ville af det han havde købt ind. Min veninde og jeg var i gruppe sammen, og lavede lasagne hver gang. Vikaren syntes, at hvis vi absolut skulle lavede lasagne hver gang. Skulle vi altså komme revet gulerødder i. Så det gjorde vi ….
Tænk på når du handler, brug dansk oksekød. Der er så meget godt dansk oksekød, fra stolte danske landmænd, kødkvægsbesætning og små hobby avlere rund omkring i Danmark. Men desværre er der en helt del udenlandsk kød i køledisken… Det er synd, når nu vi har det danske….
Tips
I stedet for revet gulerødder kan man komme revet selleri eller pastinak, persillerødder i. Eller en blanding.
Du kan sagtens tilsætte flere revet gulerødder mm og spare på kødet.
Du kan komme 1 fed presset hvidløg i
Lasagne er fryse egnet både bagt og ubagt.
hvidløgs flutes og en salat passer fint til.
Min Lasagne
100 gr bacon i tern
Lidt olie
1 groft hakket løg
600 gr hakket oksekød
150 gr revet gulerod
200 gr championer
1 dåse flåede tomater
1 dl vand ( skyl dåsen fra tomaterne )
2 dl hvidvin
1 tsk. salt
frisk kværnet peber
1½ tsk. oregano
1½ tsk. merian
1½ tsk. basilikum
bechamelsovs
3 dl mælk
1 dl hvidvin
15 gr smør
4 spsk. mel
1 tsk. salt
½ tsk. st. muskat
½ tsk. sukker
frisk kværnet peber
100 gr revet ost
sammenlægning
ca. 250 gr lasagneplader
100 gr revet ost
- svits bacon og løg til løgene begynder at blive klare
- tilsæt køddet lidt af gangen.
- svites det til det skifter farve.
- Tilsæt revet gulerødder, championer og de flåede tomater
- tilsæt vand og hvidvin
- kom krydderier i kødsovsen.
- lad kødsovsen koge i 5 minuutter.
- smag den til med krydderier, salt og peber.
- Lad det køle lidt af mens du laver bechamelsovsen
- bechamelsovs
- kom mælk og hvidvin i en gryde.
- pisk melet i mælkeblandingen
- kom smørret i små klatter i.
- varm det op til kogepunktet under piskning.
- lad det koge godt op
- tilsæt krydderier og revet ost
- smag bechamelsovsen til.
- pisk det godt sammen
- Sammenlægning
- bred ca. 1/3 del af kødsovsen ud i bunden af en bradepande eller ildfastfad.
- kom ca. 1/4 del af bechamelsovs oven på kødsovsen
- dæk med lasagneplader.
- gentag med kødsovs/bechamelsovs/lasagneplader
- kom det sidste kødsovs og bechamelsovs oven på lasagnepladerne
- bred det ud over hele fadet, således at lasagnepladerne er helt dækkede.
- drys revet ost på.
- kom den i en ovnen ved 175 grader i ca. 1 – 1 1/4 time.
- Den skal være fin brun på toppen og lasagnepladerne ” kogte “
❤