vinter diveres

Min appelsinsalat


Min appelsinsalat er en nem og lækker sprød salat med kinakål, ( blod) appelsiner, mandler og en dressing.

Jeg syntes kinakål er en dejlig kål, mild og sprød. Den er nok ikke rigtig ” inde ” i øjeblikket. Det er synd for det er en sprød og lækker grønsag til salat, som fylde i fyldte pandekager ( der kan man udnytte det mere grove stykke i bunden ag kinakålen ) mm.

Blod appelsiner er noget af det bedste jeg ved. Vi fik dem i min barndom, men i mange år kunne jeg ikke få fat i dem. Det kunne være et helt fantastisk, at få fat i et net blodappelsiner. Nu kan man købe dem i brugsen til 20 for et net, så er det med at bruge dem. Blodappelsiner har deres helt egen appelsinsmag. uhm det er lykken at spise en dejlig sødog rød blodappelsin. Nu om dage kaldes de, også røde appelsiner. De dyrkes bla på Sicilien, de er i sæson jan-feb-mar.



Min appelsinsalat:



1/3  kinakål

2 appelsiner ( gerne blodappelsiner )

ca 40 gr groft hakket mandler

Dressing:

1 spsk. valnødolie

1 spsk. lime eller citronsaft

1 tsk. orangeblomstvand

½ tsk. sukker

salt og frisk kværnet peber



 

  1. Snit kinakålen fint, og skyl det grundigt. lad det dryppe af.
  2. skræl appelsinerne og del dem i både.
  3. læg den afdryppede kinakål i et dybt fad.
  4. læg appelsinbådene på kålen.
  5. hak mandlerne groft og drys dem over kålen.
  6. rør en dressing af valnødolie, lime, orangeblomstvand og krydderier.
  7. hæld dressingen over salaten og lad en trække i lidt inden serveringen.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×