Drivhuset,  Gode idéer,  grundopskrifter,  madspild,  syltning diverse,  syltning Diverse sommer

Hjemmelavet tomat puré


pure af tomater

Kender du det – kassen er fyldt med dejlig tomater fra drivhuset. Nogle af dem ved at være lidt kedelige ???? – Det kender jeg, og efterhånden gider man heller ikke spise tomatmader, tomatsalat osv.. mere. Et rent luksus problem !!!! – Hvorfor så ikke lave hjemmelavet tomat puré ?

Hjemmelavet pure af tomater er selvfølgelig ikke så koncentreret, som det der i de små dåser. Men til gengælde smager det bare bedre. Tanken om det kommer fra ens hjemme dyrket tomater det er bare skønt på en vinterdag.

Det er meget nemt , at lave hjemmelavet tomat puré. Alle farve, former og størrelser tomater kan bruges også tomater der er revet eller ikke er så kønne.

Andre gode opskrifter med tomater: Tomater med peberrods flødecreme, Tomatsalat a la Charlotte, Mors salat ( mormor salat ). eller Oksekødstærte med squash og tomater.

Tips

De kogte tomater skal pureres. Det kan man bruge en fin sigte og en ske til. Eller hvis man har et purerings apparat. Jeg har anskaffet mig et purerings apparat til min Kenwood køkkenmaskine.

Den hjemmelavet pure af tomater kan fryses ned i små plastbøtter. Eller hælde det på små sylte glas eller flasker.

Hvis man vælger små glas eller flasker skal der tilsættes atamon efter forskriften på atamonflasken. Jeg syntes det er nemmest at fryse det ned plastbøtter. Lige til, at komme i vinterens supper eller en gryderet.

Jeg samler tomater sammen i plast bøtter i fryseren, så kan lave en stor portion på en gang.



Hjemmelavet tomat puré



Ca. 1½ kg godt modne tomater alle farver og størrelser kan bruges

1 tsk. gr. salt

2 tsk. eddike

2 tsk. sukker

evt. atamon.



  1. Skyl og vask tomaterne
  2. Skær dem i mindre stykker
  3. kom dem i en gryde
  4. kog tomater under låg til der er helt kogt ud ca. 20 min.
  5. nu skal de purrers til der kun er skind og kerner tilbage. Enten igennem en fin sigte eller igennem et purerings apparat.
  6. hæld purén i en ren tykbundet gryde.
  7. kog det ind til det begynder at tykne, det ta ca. ½ – 1time.
  8. smag til med eddike, salt og sukker.
  9. kog det videre i 5 min.
  10. Uden atamon:
  11. hvis det skal i plastbøtter afkøles det lidt inden det komme i plastbøtterne.
  12. Som derefter sættes i fryseren.
  13. Med atamon:
  14. vælger man at komme det på små glas eller flasker, tilsættes nu atamon.
  15. Pureen kommes helt varm på rengjodet atamon skyllede glas eller flasker
  16. Glas og flasker lukkes staks.
  17. Pureen på små glas eller flasker opbevares køligt og mørkt

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×