hjemmelavet knækbrød
Efterårs bagværk,  forårs bagværk,  sommer Bagværk,  vinter bagværk

Hjemmelavet knækbrød


Hjemmelavet knækbrød smager bare godt. Faktiske smager det godt helt uden noget på. Bare som en snack. Men er også fantastiske med smør, ost eller marmelade på.

Bagt med forskellige kerner og frø. Det kan være en 5 korns blanding, sesamfrø, chia frø, hørfrø, solsikkekerner, eller græskarkerner. Jeg kan godt li der er godt med solsikke eller græskarkerner i mit knækbrød. – Der syntes jeg gir en rigtig god smag.

Måske har du købt nogle frø/kerner til et eller andet. Nu står de bare der i skabet eller ligger i skuffen. Så er de her hjemmelavet knækbrød en meget fin måde at få dem brugt på. Så har du nogle frø/kerner der trænger til, at blive brugt – prøv at bagede her knækbrød.

hjemmelavet knækbrød

tips

Du kan bruge alm mad olie, men en nøddeolie f.eks. valnødolie. Gør at de hjemmelavet knækbrød bliver ekstra lækre.

nøddeolie se her https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=43485&bannerid=48722&htmlurl=https://www.netspiren.dk/catalogsearch/result/?q=n%C3%B8ddeolie

De smager bedst når de er helt kolde, og endnu bedre næste dag



Hjemmelavet knækbrød:



5 dl hvedemel

3 dl havregryn

2 tsk. salt

60 gr smør

2 spsk. olie ( gerne nøddeolie, f.eks. valnødolie)

2 dl blandet frø / kerner  ( solsikke, hørfrø, græskarkerner, chia mm. )

3 dl vand



  1. Bland mel, havregryn og salt sammen med smør i en skål
  2. smuldre det sammen til smørret er væk.
  3. bland frø, vand og olie i og ælt dejen godt sammen. Det er nemmest på en rørmaskine eller en håndmixer med dejkroge.
  4. rul nu dejen ud på et meldrysset bord ad 2 gange. Dejen skal være ca. 3 – 4 mm tyk .
  5. skær firkanter af dejen ca. 5 X10 cm.
  6. læg dem på en bageplade med bagepapir.
  7. bag dem ved 200 gr i ca. 40 min, de skal være lidt lysebrune og hårde.
  8. Lad dem afkøle helt på en rist
  9. smager bedst dagen efter,
  10. opbevares i en tætsluttende dåse.


Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×