fastelavnsboller med æble og makron.
fastelavn,  vinter bagværk

Fastelavnsboller med marcipan nougat og æbler


Fasterlav er mit navn,
boller vil jeg have,
hvis jeg ingen boller får, så laver jeg ballede

Ingen fasterlav uden fastelavnsboller med marcipan, nougat og æbler !!!

Der så mange måder at lave fasterlavsboller på…… De findes i alverdens udgaver med creme, syltetøj og flødeskum i alle mulige afskygninger.. Nogle er af wienerbrød eller vandbakkelser, og så de go gammeldags. Jeg syntes altid de begynder at få fastelavnsboller hos bagerne og butikker lige efter jul. Hvert år syntes jeg det er tidligt de kom frem.

meeen… hjemmebagte fastelavnsboller smager bare bedre

Her er mit bud på en lækker fastelavnsboller med marcipan, nougat og æbler. De er uimodståelige når de er lune og nybagte. uhm.. Pas på de forsvinder hurtigt.

Det er en god gærdej de er lavet af… Med remonce og det gode fyld.

I stedet for gammeldags fastelavnsboller kan du lave Fastelavnsboller med creme de er også gó

gammeldags fastelavnsboller

Tips

De er drysset med perlesukker, men man kan blot pensle dem men æg. For senere at pynte dem med glasur, hvis man er til det.

Kan fryses, så de kan laves i god tid.

Du kan undlade nougat i fastelavsbollerne. De er go også uden nougat

 



Fastelavnsboller med marcipan nougat og æbler



Dej:

400 gr mel

200 gr smør

50 gr gær

4 spsk. lunken vand

2 spsk. sukker

3/4 tsk. salt

2 æg

Remonce:

100 gr smør

100 gr sukker

Fyld:

100 gr marcipan

75 gr blød nougat

2 æbler ( revet )

Pynt:

1 æg

perlesukker



  1. Kom mel og smør i en skål, og smuldre smørret ud i melet.
  2. rør gær udi lunkent vand, rør sukker salt og æg i.
  3. hæld gær blandingen i mel/smør blandingen.
  4. ælt dejen grundigt.
  5. lad dejen hvile lidt.
  6. Remoncen
  7. rør smør og sukker sammen til remoncen.
  8. Fyldet
  9. skær marcipanen og nougat i små tern.
  10. vask og riv æblerne groft.
  11. Formning af fastelavnsbollerne
  12. del dejen i 2 lige store portioner.
  13. rul den ene portion ud i firkant på ca 35 x 40 cm.
  14. skær dejen i 8 firkanter.
  15. læg en klat remonce på midten af firkanterne.
  16. læg lidt af de revet æbler, marcipan og nougat stykker på remonce klatten.
  17. fold alle hjørner af dejen henover fyldet og klem kanterne sammen.
  18. sæt fastelavsbollerne med de klemte kanter nedad på en plade med bagepapir.
  19. gentage med den anden portion dej.
  20. smør fasterlavsbollerne med sammenpisket æg
  21. drys med perlesukker .
  22. sæt fasterlavsbollerne et lunt sted i ca. 1 time
  23. bag dem ved 200 gr i ca. 15 min

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×