Chokolade popkorn
Her er noget for alle slikmunde, nemlig chokolade popcorn. De er bare rigtigt gó. Lækre hjemmelavet popkorn med chokolade karamel. Prøv , at lave denne variation med chokolade i stedet for de traditionelle popkorn med salt. Det er slet ikke så svært, som det lyder til
En skål med nylavede popkorn med chokolade karamel er helt fantastiske som fredagslik. Eller en hvilken som helt anden dag hvor der skal hygges lidt.
Sprøde og lækre med et lag dejligt af chokolade karamel uhm….. Hvem kan står for det ???
Lidt andre lækre lækkerier : brændte mandler, kaffe dadelkugler, dadelkugler, Salt karamel popcorn eller Romkugler
tips
Du kan bruge færdig popkorn eller dem til mikrobølgeovn.
Jeg har brugt mørk overtrækschokolade i dråber/knapper
Jeg har brugt kokosolie, men du kan bruge andet neutralt olie.
De færdige popkorn nemt kan holde sig i flere dage i en tætsluttende beholder. Hvis de altså ikke bliver spist med det samme ……
popkorn med chokolade karamel kan også bruges til pynt på kage og desserter, samt konfekt
Chokolade popkorn
1 dl popcorn
2 spsk. kokosolie ( se tips )
Chokolade karamel
80 gr smør
50 gr sukker
50 gr sirup
75 gr overtrækschokolade
1 tsk., natron
- smelt/varm olie i en stor gryde.
- hæld de popkornene i den varme olie i gryden.
- læg låg på og ryst gryden
- pop popkornene ved god varme, ryst gryden jævnligt.
- Chokolade karamel:
- Varm smør, sukker, og sirup op i en stor gryde ( stor nok til, at de poppede popkorn kan vendes i chokolade karamellen )
- Lad karamellen koge op
- Tilsæt chokolade og lad den kog lidt ( uden den branker )
- ta den fra varmen
- rør natron i karamellen
- kog den op til det er en ensartet masse.
- bland nu de ny poppede popkorn i chokolade karamellen i gryden.
- rør rundt i dem til de er blandet godt med salt karamellen.
- bred dem nu ud på en bageplade med bagepapir.
- lad den afkøle, så er de lige til at skille ad.
❤