<style>.lazy{display:none}</style>
sommer syltning,  Syltning

Jordbær /rabarber marmelade


jordbær rabarber marmelade

Jordbær /rabarber marmelade smager simpelthen af sommer og sol…. Dejlig marmelade af Jordbær, rabarber med et strejf vanilje. Der er perfekt på et stykke brød. Men er også skønt som fylde i kager eller til en dessert. Marmeladen har en dejlig smag af de skønne jordbær og rabarber. Marmeladen har en utrolig smuk rød farve.

Hjemmelavet marmelade er ikke så sødt som købe udgaven og smager af meget mere…. Det er slet ikke så svært, at lave sin egen marmelade.

Andre skønne marmelade: Abrikos marmelade, grapefrugt marmelade, Jordbær marmelade med Rom eller Ananas marmelade med havtorn og chili

Tips

Til denne skønne jordbær rabarber syltetøj / marmelade skal bruges små rabarbere. De store og grove er bedst til Rabarber saft eller Rabarber grød

I stedet for 1  vaniljestang kan du bruge ½ tsk. vaniljepulver eller 2 tsk. go vaniljesukker se Vanilje

Hvis jordbærrene er for store i den færdig kogt marmelade, kan du med fordel mose bærrene med en kartoffelmoser. Så lægger de sig ikke så nemt i overfladen en glasset, men bliver fordelt i glasset.

Jeg bruger næsten altid syltesukker til det marmelade som jeg laver. Syltesukker er et fantastik produkt. Der altid giver et godt resultat

Til skylning af glas kan der anvendes spiritus i stedet for atamon.



Jordbær /rabarber marmelade



600 gr jordbær friske eller frosne optøet

400 gr rabarber i små stykker

1 kg syltesukker

1 vaniljestang

Atamon eller spiritus til skylning ag glas.



  1. rens rabarber og jordbær
  2. Skær rabarberne i små stykker
  3. kom jordbær og rabarber i en gryde, sammen med syltesukker..
  4. skrab vaniljekorne ud af vaniljestangen og kom den i gryden sammen med den tomme vaniljestang.
  5. varm det langsomt op til det koger
  6. lad det koge i 2 min.
  7. ta det fra varmen
  8. fisk vaniljestangen op
  9. Mos evt. den færdig kogt marmelade med en kartoffel moser. ( se tips )
  10. fylde det på rengjorte atamon/spiritus skyllede glas
  11. Luk straks glassene og stil dem til afkøling på et viskestykke
  12. sæt etiketter på glassene med jordbær / rabarber marmelade, så man ved hvornår det er lavet.
  13. opbevares køligt og mørkt..

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×
Optimized with PageSpeed Ninja