<style>.lazy{display:none}</style>Jordbær marmelade med Rom - Året på Bredstenen Året på Bredstenen
jordbær marmelade med rom
sommer syltning,  Syltning,  Syltning

Jordbær marmelade med Rom


jordbær marmelade med rom

Den klassiske jordbær marmelade i ny forklædning, nemlig med rom….. Jordbær marmelade med rom…. Jordbær, rom og vanilje, det passer går godt sammen. Det er super nemt, at lave. og smager helt fantastisk. Uundværligt til f. eks pandekage Pandekager, æbleskiver Mors æbleskiver mm og på brødet.

Hjemmelavet marmelade er ikke så sødt som købe udgaven og smager af meget mere….

Tips

I stedet for 1vaniljestang kan du bruge  3/4 tsk. vaniljepulver eller 2 tsk. go vaniljesukker se Vanilje

Jeg bruger næsten altid syltesukker til det marmelade som jeg laver. Syltesukker er et fantastik produkt. Der altid giver et godt resultat

Du kan bruge friske bær eller frosne optøet bær.

Hvis du bruge optøet bær. Læg dem i en gryde aften før sæt dem koldt . Næste dag er det blot , at tilsætte syltesukker til gryden. Bær saften skal ikke hældes fra, men blive i gryden.

Mos bærerne lidt ud i den ny kogte marmelade, med en kartoffelmoser. Så lægger bærerne sig ikke i overflade. Men fordeler sig i hele glasset.

Til skylning af glas kan der anvendes spiritus i stedet for atamon.



Jordbær marmelade med rom



1 kg jordbær ( friske eller frosne optøet )

1 kg syltesukker

1 vaniljestang

4 -5 spsk. rom

Atamon eller spiritus til skylning ag glas.



  1. kom jordbær i en gryde, sammen med syltesukker og rom.
  2. skrab vaniljekorne ud af vaniljestangen og kom den i gryden sammen med den tomme vaniljestang.
  3. Kog det op og lad det koge i 2 min.
  4. ta det fra varmen
  5. fisk vaniljestagen op.
  6. mos jordbærerne lidt ud med en kartoffelmoser. ( så lægger bærrene sig ikke i overfladen )
  7. fylde det på rengjorte atamon/spiritus skyllede glas
  8. Luk straks glassene og stil dem til afkøling på et viskestykke
  9. sæt etiketter på, så man ved hvornår det er lavet.
  10. opbevares køligt og mørkt..

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×
Optimized with PageSpeed Ninja