<style>.lazy{display:none}</style>Pærekage - Året på Bredstenen Året på Bredstenen
pærekage
Efterårs bagværk

Pærekage


kage med pære

Måske har du et par pære i fugtskålen der er ved, at blive lidt kedelige i det ?? Så bruge dem til denne pærekage i stedet for at smide dem ud.

Eller du er måske den lykkelig ejer af et pæretræ i haven ??? – Vi har rigtig mange pære på vores træerne i år. Vi kan jo ikke nå at spise alle sammen friske inden de bliver overmodne. Så prøv at lav denne kage med pære-

Denne lækre pærekage med masser pære, marcipan. Smage bare helt fantastisk. Den er krydret med stødt koriander, som jeg syntes er en god kombination. – Uha lun med en klat flødeskum eller creme fraiche eller vaniljeis…

Tips

Alle typer pære kan bruges til denne kage med pære.

Har du nogle syltede pære i overskud kan de fint bruges til denne pærekage i stedet for friske pærer.

En kage er bagt, når den linder fra kanten af formen.



Pærekage:



125 gr smør

250 gr sukker

75 gr marcipan skåret i små stykker

1/4 tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. vaniljesukker se Vanilje ( sukker )

3 æg

1 tsk. bagepulver

200 gr mel

Fyld:

3-4 pære

1 tsk. st. koriander.

2 spsk. sukker

nødde eller mandelflager



  1. Pisk smør, sukker, æg, marcipan, vanilje og sammen et par minutter til det er luftigt og hvidt.
  2. bland mel og bagepulver i dejen og rør langsomt til melet er væk pisk derefter kraftigt et øjeblik.
  3. hæld dejen i en smurt springform eller tærteform.
  4. skræl pærerne og skær dem i både.
  5. læg pærer bådene i et mønster de skal ikke trykkes alt for meget ned i dejen.
  6. bland sukker og st. koriander og drys over dejen.
  7. drys lidt nødde eller mandelflager
  8. bag pærekagen i ca. 50 min ved 175 grader. Eller til dem linder fra kanten og er fin brun.
  9. pærekagen spises lun med creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×
Optimized with PageSpeed Ninja