Kandiseret appelsinskal


kandiseret appelsinskalkandiseret appelsin

Kandiseret appelsinskal smager skønt som slik eller konfekt. Dryp dem halvt i chokolade, og de bliver ekstra lækre.

Men er også gode som pynt på kager og desserter.

Kandiseret appelsinskal tager lidt tid , at lave… Da de skal koges af flere omgange… først i vand , så i sukkerlage og til sidst tørres. Men er egentligt meget nemme , at lave……. – De skal koges i rent vand flere omgange for at få bitterheden ud af appelsin skallerne….

Du kan også lave Kandiseret pomeransskal af pomeranser

Vintage illustration orange digitally enhanced

Tips

Det er vigtigt, at bruge øko appelsiner. Da de almindelige er sprøjtet….

Det er vigtigt, at koge dem et par gang for at få den bitre smag ud af skallerne.

De små stykker kandiseret appelsinskal der bliver tilbage er så fine som pynt på kage, bagværk og desserter.

Du kan også kandisret citronskal, men de skal koge knap så langt tid. Så går de i stykker. Tag 5 min af kogetid de to første gange og kog dem med sukker i ca. 30 min i stedet for 45 min.

Sukkerlagen appelsinskallerne er kogt i til sidst. Kan bruges som appelsinsirup, i dressinger, på kager og kaffe mm



Kandiseret appelsinskal



3 store øko appelsiner

vand

150 gr sukker

2 tsk. glukose sirup

sukker til at vende dem i.

Mørk chokolade



  1. Første dag:
  2. vask frugterne og fjern resterne af stilken
  3. skær top og bund af appelsiner
  4. skær med en kniv skaller af frugterne, sådan at der kommer mindst muligt af det hvide med.
  5. skallerne skæres i ikke for tynde strimler.
  6. kom skallerne i en tykbundet gryde
  7. Kom vand på til de lige er dækket med vand
  8. kog skallerne i 10 min.
  9. hæld vandet fra og kom nyt frisk vand på til det dækker skallerne.
  10. kog skallerne i 20 min
  11. sluk for blusset og lad dem stå i 1 time.
  12. hæld endnu engang vandet fra og kom frisk vand på.
  13. tilsæt sukker og kog 45 min under låg ved svag varme men uden at røre i gryden..
  14. nu sættes gryden koldt til næste dag med låg på.
  15. næstedag:
  16. tilsæt glukose sirup og kog det nu til det tykner, sirups agtigt, ( uden låg på gryden og uden at røre for meget i gryden )
  17. fisk skallerne op i en si og lad dem afdryppe lidt.
  18. Gem evt. lagen ( se tips )
  19. vend dem i sukker.
  20. læg dem på et stykke bagepapir
  21. lad dem tørre i ca. 1 uge til de er tørre og ikke klister mere.
  22. kom dem i en tætsluttende beholder eller glas.
  23. Eller dryp den ene ende af hver kandiseret appelsinskal i chokolade
  24. lad dem tørre på bagepapir
  25. opbevares køligt og mørkt.
  26. De kan holde sige i flere måneder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *